Meest gestelde vragen

Meest gestelde vragen


Veelgestelde vragen

Wat zijn de levertijden bij 4x6sofa?

We hebben rond de 12 weken nodig om jouw bank voor je te maken.

Is elk model zowel als 3 zitsbank en als hoekbank verkrijgbaar?

Ja zeker, de 6 modellen zijn zowel als 3- zitbank, als 4-zitsbank en als hoekbank links of rechts verkrijgbaar. Daarnaast zijn er bij elk model ook bijpassende hockers te bestellen. Zijn alle 24 kleuren op alle zitbanken te gebruiken?

Zijn alle 24 kleuren op alle zitbanken te gebruiken?

Ja, alle modellen zijn in 24 kleuren te bestellen. Ben je niet helemaal zeker van een kleur dan kunnen we je altijd even een kleurstaal toesturen. Welke stofkwaliteit of kleur je ook kiest, de prijs blijft altijd gelijk. In de showroom hebben we alle kleuren op grote stofrollen zodat je je gewenste stof op je favoriete model kunt zien!

Geldt voor alle kleuren en stofkwaliteiten dezelfde prijs?

Ja 4x6SOFA werkt met vaste verkoopprijzen: een 3 zitbank kost altijd €999,- en een hoekbank en 4-zitsbank altijd €1499,- Welke model, stof of kleur je ook kiest.

Kan ik ook andere poten of een andere afmeting kiezen?

Omdat we gekozen hebben om met vaste, lage prijzen te werken is het helaas niet mogelijk om aanpassingen buiten het concept om door te voeren.

Wat is een nosag veer?

Een nosag veer is een metalen veer die met kunststof houders aan de dragende delen onder de zitting wordt bevestigd. Belangrijkste doel van deze veer is vroegtijdig doorzakken te voorkomen. In het Engels staat 'no sag' voor 'niet doorzakken'.

Wat is Dacron?

Dacron is een merknaam voor een synthetische afdeklaag die aanvoelt als een synthetische wattenlaag. Belangrijkste reden dat we met deze laag werken is vroegtijdig slijtage aan de binnenkant van de bekleding te voorkomen.

Heeft de bekleding last van pilling?

Pilling komt niet alleen bij wollen- of katoen stoffen voor maar ook bij mixen met synthetische stoffen als polyester. Pilling wordt namelijk ook veroorzaakt door losse vezel deeltjes, wrijving van een kledingstuk of intensief stofzuigen en borstelen. Zogenaamde pils zijn eenvoudig te verwijderen met een ‘textielscheerapparaat’. Wacht hier niet te lang mee en gebruik nooit een schaar of ander scherp voorwerp. De pilling heeft geen negatieve invloed op de levensduur van de stof.

Wat wordt bedoeld met zitspiegel?

Wanneer druk, warmte en vocht drukplekken in de bekleding veroorzaken noemen we dat zitspiegel. Dit komt eerder voor bij stoffen met een (lichte) vleug. Door de stof licht te benevelen met lauw water, bijvoorbeeld een plantenspuit, en vervolgens met een kledingborstel licht op te borstelen, kunnen de vezels weer opgericht worden.

Hoe gevoelig is de stoffen bekleding voor zonlicht?

Fel zonlicht tast de kleuren aan van elk bekledingsmateriaal. Zodoende moet voor een bankstel de inval van direct en fel zonlicht vermeden worden. Elke stof die onder invloed van zonlicht staat, kan op den duur verbleken. Uit testen is gebleken dat dit zelfs kan ontstaan door langdurige blootstelling aan halogeenverlichting. Zorg dat het meubel niet te dicht bij de verwarming staat. Te veel warmte kan de kwaliteit van stof en/of schuim zeer nadelig beïnvloeden.

Hebben de stoffen kans op plooivorming?

Bij alle bekledingstoffen is het normaal dat door het gebruik plooivorming ontstaat. De mate van plooivorming wordt bepaald door de onderstoffering en de intensiteit van het gebruik.

Wat is de Martindale test?

Deze test is gebaseerd op het slijten van een textielweefsel tegen een ruwe stof. Het aantal bewegingen geeft de toeren aan zoals deze op de stofstalen staan vermeld.

Is de verkoopprijs inclusief de verzendkosten?

We werken voor het bezorgen van de reguliere banken met een vaste prijs van €99,- per 2 elementen, voor elk element of hocker extra komt er €30 bij. Dus 3 elementen komt op €129, 4 elementen €159 etc. Ze komen de bank brengen met 2 man sterk, pakken hem netjes uit, monteren zo nodig de pootjes en nemen de verpakking mee. Voor verzenden aan België is de prijs vanaf €199,- voor bezorgen op de begane grond tot grens Antwerpen. Daarbuiten prijs op aanvraag.

Kunnen jullie onze oude bank ook meenemen?

Je oude bank meenemen is geen probleem als je dit van tevoren aangeeft. De kosten hiervoor zijn €100

Bezorgen jullie ook 's avonds of op weekend dagen?

We bezorgen helaas niet in de weekenden en de avonden. Omdat we door het hele land rijden proberen we zo slim mogelijk de ritten te combineren. De transporteur neemt contact op om de bezorgafspraak te maken.

Kan ik de zitbank ook zelf op komen halen?

Het is zeker mogelijk om zelf de zitbank op te halen in ons magazijn in Haarlem. We rekenen hiervoor €25,- handling- en administratie kosten. Houd er in dat geval rekening mee dat onze banken verzekert zijn totdat de bank het magazijn verlaten heeft. De zitbanken zijn goed verpakt in plastic en karton. Een driezitsbank weegt ongeveer 60 kilo. Een hoekbank en een 4-zitsbank bestaat uit 2 pakketten: 1 pakket weegt ongeveer 45 kilo. De afmetingen verschillen per bank en kun je nakijken op de productpagina.

Bericht ons

* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

* Verplicht