23 July 2020
het verhaal van 4x6 sofa
Suzanne Orie Ellen Oord 4x6 sofa b.v.

We zijn niet alleen gepassioneerd over onze zitbanken, maar ook trots op de erkenning die we mogen ontvangen. Voor het tweede jaar op rij mogen we ons een FD Gazelle noemen; een prestigieuze onderscheiding van Het Financieele Dagblad die de groei en prestaties van snelgroeiende bedrijven in Nederland erkent. Een superprestatie van ons team wat elke dag hard werkt om onze klanten in het zonnetje te zetten. 

Op donderdag 24 november kregen we tijdens de feestelijke uitreiking in Amsterdam het fantastische nieuws te horen dat we de 80e plek hebben veroverd, te midden van maar liefst 1003 genomineerden. Proost! We bedanken graag onze klanten en alle woonprofessionals voor de mooie samenwerkingen en het vertrouwen in ons merk in zowel B2B projecten als voor woonhuizen. Fijn dat we deze reis samen kunnen maken!  

Wat begon als een droom van twee jeugdvriendinnen, Suzanne en Ellen, groeide al snel uit tot een levendig bankenconcept. De manier waarop mensen naar het aanschaffen van een zitbank kijken zal veranderen. 

twee jeugdvriendinnen met een visie

Met meer dan twee decennia aan gecombineerde ervaring in retail, variërend van mode tot interieur, besloten Suzanne en Ellen hun krachten te bundelen. De reis begon ruim 6 jaar geleden, gevestigd in een antikraak pand als atelier en gedreven door een gedeelde passie voor het creëren van de ideale zitbank. Samen bedachten ze een helder concept: 6 modellen, 24 kleuren, vaste prijzen, een online platform en een functionele showroom dat de zoektocht naar de perfecte zitbank vereenvoudigt én leuk maakt.

het ontstaan van ons concept

Tijdens een reis naar New York werden de dames geïnspireerd door een pop-up store met een eenvoudig maar doeltreffend idee: 3 jeans modellen, 2 lengtes in verschillende kleuren voor 1 vaste prijs. Het concept was zo makkelijk en intuïtief dat het aanschaffen van een jeans gewoon een plezier werd. En die hoor je niet vaak. Zo ontstond het idee: waarom zou het kiezen van een zitbank niet net zo eenvoudig kunnen zijn? Met ons zitbankenconcept streven we naar diezelfde moeiteloosheid. Slechts 6 modellen, 24 kleuren, vaste prijzen. We stappen af van traditionele meubelcollecties. Want de zitbank is niet zomaar een meubelstuk; het is het kloppende hart van elk huis.

onze unieke aanpak

Met 6 modellen zitbanken, elk modulair en beschikbaar in maar liefst 24 verschillende stoffen, geloven we in de kracht van keuze, zonder dat je door de bomen het bos niet meer kan zien. Of je nu gaat voor een strakke designbank of een mega ziteiland met een overvloed aan kussens, bij 4x6 sofa vind je altijd de zitbank die bij jou past. En het beste van alles? Onze modules in welke kleur dan ook zijn altijd voor een vaste prijs – geen verrassingen aan het eind van de rit – wij beloven je transparantie.

Door maar 6 modellen aan te bieden zijn deze ook allemaal goed te bekijken in onze showroom in Naarden. Het testen van het gewenste zitcomfort is immers een belangrijke stap in het vinden van je ideale bank. De 24 kleuren zijn allemaal op rol te bekijken, en met de gratis te bestellen kleurstalen maak jij de juiste kleurcombinaties voor in huis. Een bank met verschillende stoffen? Regelen we! Wil je een ongebruikelijke opstelling? Geen probleem. Met onze X6 op wielen puzzelen we zo de gekste ontwerpen in elkaar. Met onze resterende modellen in miniatuur visualiseer je een bank makkelijk in je eigen ruimte.