Zelf samenstellen; modulaire bank X5 voor de kleine huiskamer

  • Compacte maar comfortabele elementen 
  • Voldoende steun in de rug
  • Luxe ronde afwerking
  • Vaste bekleding, geen extra kussens nodig 
  • Verkrijgbaar in 24 kleuren
compacte modulaire bank 4x6 SOFA

Model X5: dé modulaire bank voor kleinere huiskamers

Juist in kleine woonkamers wil je flexibel kunnen zijn met je zitmeubel en meer zitplaatsen creëeren als er vrienden langskomen en liever weer een hoekbank met een luie chaise longue als je alleen bent en lekker languit voor de TV wil liggen. De trend in modulaire banken sluit hier perfect op aan en we zien bij 4x6SOFA dat onze klanten erg blij worden van al die mogelijkheden.

Dus woon jij in een klein appartement in de stad, of misschien juist in een tiny house in de natuur: het modulaire concept van 4x6 SOFA met model X5 speelt perfect in op jouw behoefte aan een modulaire bank voor je kleine woonruimte.

Alle elementen zijn rondom gestoffeerd en te koppelen met behulp van een verborgen metalen bevestiging zodat de bank niet wegschuift. Wil je de opstelling een keer veranderen: bijvoorbeeld van de winter- naar de zomeropstelling in de woonkamer, dan klik je de elementen weer eenvoudig los en bevestigt ze opnieuw. Alle zitelementen zijn in 24 kleuren leverbaar. De prijs per element is vast, welke kleur je ook kiest. Lekker eenvoudig dus!

De meest gekozen opstellingen hebben we al voor je samengesteld, in module A t/m H. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om zelf met alle losse zitelementen jouw ideale bank samen te stellen. Zie hier de vaste combinatie van modulaire hoekbank F; 3 zit elementen die tezamen een brede hoekbank vormen maar eenvoudig kunnen worden opgedeeld in bijvoorbeeld een kleine hoekbank en losse fauteuil:

modulaire hoekbank X5

Zitcomfort van deze compacte modulaire bank

Ons model X5 heeft zichzelf al bewezen als een geschikte hoekbank voor kleinere woonkamers met een goed zitcomfort en luxe uitstraling. Dus voor wie comfort hoog op zijn wensenlijst heeft staan, misschien wat sneller last heeft van zijn rug, probeer eens de modulaire vertaling van dit model. De bank heeft vaste bekleding in de zitting waardoor de kussens niet verschuiven en de bank er netjes uit blijft zien. De losse kussens in de rug zijn net wat hoger als onze andere modellen waardoor je voldoende steun hebt in je rug. 'Best of both worlds' zeg maar: het zitgedeelte blijft op zijn plek en de rugkussens vormen zich comfortabel om je heen. 

De bank heeft een iets minder diepe zit als de modellen X6 en X2 waardoor je gelijk goed zit en veel steun in de rug krijgt. Je hebt dus geen extra losse kussens nodig voor een optimaal comfort. Op de chaise longue of in een hoek kun je je natuurlijk wel heerlijk nestelen en languit liggen.

De beste combinaties met losse zitelementen?

Met de losse zitelementen van de modulaire bank X5 is natuurlijk van alles mogelijk. Om je alvast op weg te helpen naar jouw ideale modulaire bank hebben we daarom de meest voorkomende combinaties van de losse elementen samengesteld. Op de website noemen we dit modules. Zo vind je hier al oplossingen voor een fijne modulaire hoekbank op 250 cm breed en 150 cm diep. De verschillende combinaties zijn verkrijgbaar in 24 kleuren en voor vaste prijzen.  Bekijk hier de modules:

vaste combinaties modulaire hoekbank voor kleine woonkamer

Stel zelf jouw ideale zitbank samen.

Een elementen bank wordt ook wel modulaire bank genoemd. De naam zegt het eigenlijk al, dit zijn banken met verschillende onderdelen die los van elkaar te verplaatsen zijn. Een groot voordeel van deze modulaire banken is dat de verschillende onderdelen heel goed los van elkaar kunnen staan. Zo creëer je zelf een bank die geheel voldoet aan jouw woonwensen.

Want mocht je straks gaan verhuizen naar een grotere woning, dan koop je er gewoon 1 of 2 elementen bij! Of zet je de elementen op een andere manier in elkaar. Dit is gelijk ook een mooie duurzame oplossing.

Liever zelf je modulaire bank samenstellen? Dan vind je hieronder de verschillende losse elementen waarmee heel veel verschillende opstelling mogelijk zijn.

losse zitelementen compacte voor kleine woonkamer

 

NIEUW: de verfijnde rondere vormen van deze modulaire bank

Voor het oog hebben we dit model in een nieuw jasje gestoken waarbij we fijne rondere vormen hebben aangebracht. De trend is dat alles weer zachter en organischer wordt. Daarom hebben we zowel de zitting als de leuningen  rondere vormen gegeven wat gelijk ook een gevoel van warmte en comfort brengt.

De stoere metalen poot geeft de bank een luchtig contrast. Zodat de opstelling niet te massief wordt in je huiskamer.

Ook de vaste bekleding van de zitting met het losse rugkussen maakt dat de bank na gebruik in een handomdraai weer eenvoudig strak is te trekken zodat je snel een opgeruimd gevoel creëert. Geen extra losse kussens die toch vaak weer net wat meer onderhoud nodig hebben. Mocht je toch een extra eigen accent willen toevoegen met een kussen dan is de losse armleuning in blok of ronde vorm een leuke tip. Eventueel in een contrasterende kleur of materiaal. Klik hier voor meer informatie over deze losse armleuning.

.                 

Advies voor de beste combinatie van jouw modulaire bank?

Juist voor wat kleinere huizen is een goed advies heel waardevol. Als je je huis slim inricht creëer je immers rust in je woonkamer. Dus bedenk slimme opbergmogelijkheden, kies voor niet te veel meubelen en spullen in huis en creëer eenheid in meubelen en kleur; maar dan natuurlijk zonder dat het saai wordt. Dat is soms nog lastiger dan dat hele grote droomhuis met bijzondere ramen inrichten.

In onze showroom in Naarden vind je alle elementen en 24 stoffen live. Je kunt daar goed puzzelen en vergelijken. Wil je dat we met je meedenken voor een goed advies voor een kleine ruimte? Neem dan vooraf even contact met ons op of boek hier eenvoudig een adviesgesprek in de showroom van 4x6 SOFA in Naarden.

Liever eerst even contact? Je kunt ons altijd bellen of mailen. Of plan een facetime afspraak om alvast even een blik in de showroom te werpen.

 085 049 1586 of hello@4x6sofa.com

Welke kleur wordt jouw module bank?

Voor een compactere bank is het misschien leuk om een keer voor een kleur te gaan. Of juist een bijzonder materiaal in warme beige of ivoor kleur? Bij 4x6 SOFA zijn alle zitelementen in alle 24 verschillende stoffen en kleuren verkrijgbaar. Welk kleur je ook kiest de prijs blijft altijd gelijk. 

Benieuwd naar de kleuren in het echt maar nog geen tijd om de showroom te bezoeken? Vraag dan 5 gratis kleurstalen aan, we zullen deze dan zo snel mogelijk naar je toe sturen. Kleurstalen bestel je eenvoudig via de website van 4x6 SOFA.

Klik hier om je gratis kleurstalen te bestellen.

roest kleur bank voor kleine hoekbank

Hoe blijft mijn modulaire bank langer schoon?

Bang voor vlekken? Bescherm je nieuwe bank en houd hem langer mooi met de 3 jaar Protexx vlekkenservice. Met deze vlekkenservice bescherm je je bank met een simpele handeling tegen de meeste vlekken. Bij levering van je bank spray je de bank zelf in met Protexx, dit is vrij eenvoudig en je kunt de kwetsbare plekken even extra goed insprayen. Tijdens het sprayen wel even goed doortochten en 3 uur in laten werken. Ontstaat er toch een vlek, meld je vlek dan binnen 2 werkdagen aan Protexx en zij komen met een passende oplossing. 

Lees hier meer over de 3 jaar vlekkenservice van Protexx

Verzendkosten modulaire bank

Voor het bezorgen van een modulaire bank  in Nederland (op de begane grond) werken we met een vaste prijs van €99,- voor 2 delen. Voor elk extra element  of hocker  komt daar €30- bij. Dus bij 3 delen zijn de bezorgkosten €129, bij 4 elementen €159 en zo verder. 

We komen de bank dan brengen met 2 man sterk, pakken hem uit, monteren zo nodig de pootjes en nemen de verpakking weer mee.

Het is ook mogelijk de bank in België of Duitsland te bezorgen. Hiervoor werken we met een offerte voor de bezorgkosten. De prijzen van de banken blijven natuurlijk gelijk.