elementen bank | 02 December 2020
de X6 modulaire banken van 4x6 SOFA
modulaire ziteiland met ronde elementen

van een kleine bank tot een XXL bank – voor iedere ruimte een passende opstelling.

Op zoek naar een bank die is opgebouwd uit losse elementen waarmee je je zithoek zo groot of klein kunt maken als je zou willen én waarmee je de opstelling volledig naar wens kunt samenstellen? Met onze elementen banken benut je de woonkamer optimaal.
In onze showroom in Naarden ontvangen wij steeds meer verzoeken voor het samenstellen van de ideale zitbank met onze modulaire bank X6. En dat is ook niet zo gek, want meer dan 14 verschillende elementen zijn de mogelijkheden oneindig. Of je nu een heerlijk ziteiland wilt creëren voor je mooie loft woning in de binnenstad van Amsterdam, een gezellige zithoek in de leefruimte van je boerderij of je bent als starter op zoek naar je eerste bank; met dit model kunnen wij voor iedereen de perfecte opstelling neerzetten. Een modulaire bank in verschillende formaties en dan ook nog in 24 verschillende kleur opties. Denk aan banken in de nieuwste trendkleuren, maar ook tijdloze en neutrale kleuren vallen onder ons aanbod.

Op onze site staan de meest gekozen opstellingen al vermeld, namelijk module A t/m H. In deze blog zullen wij aan de hand van simpele voorbeelden wat extra mogelijkheden behandelen buiten de standaard modules om. Laat je inspireren en voel je welkom om zelf een keer te komen puzzelen. Alle elementen staan op wieltjes in onze showroom voor je klaar. Vind je het tof om online te puzzelen? Met onze configurator kan je eindeloos combineren. 
Stel nu zelf jouw modulaire bank samen
 Ga jij voor een XXL modulaire zitbank?

Een heerlijk grote U-bank, wij zien onszelf al helemaal zitten rondom de gezellige haard met vrienden en familie. Deze opstelling is opgebouwd uit 7 losse elementen. Alle functies komen hier samen: lekker loungen, wat actiever zitten voor een goed gesprek of heerlijk onderuit met een goed boek en een kop thee. De hocker in de hoek en het lounge element zonder zijleuning maken het een luchtig geheel en er zijn genoeg zitplekken voor 10 personen (of misschien wel 12!).

grote modulaire hoekbank in u-vorm

Grote woonkamer? Ga voor een elementenbank in XL opstelling
Door 2 elementen van de XXL opstelling af te halen, ontstaat er een meer compacte U-vorm zithoek, maar nog steeds heerlijk ruim. Deze bank is opgebouwd uit 5 elementen incl. vierkante hocker en biedt plaats aan 6-8 personen.
grote modulaire hoekbank

stel nu een grote hoekbank ‘Large’ samen 

Wanneer je liever voor een hoekopstelling gaat, zou deze hoekbank de ideale opstelling voor jou kunnen zijn. Door het hoekelement te combineren met 2 open lounge modules in combinatie met de vierkante hocker ben je ook nog eens flexibel om af en toe te veranderen van opstelling. Plaats de hocker bijvoorbeeld eens in het midden als salontafel. Of probeer de 2 lounge modules eens met de rugleuning tegen elkaar te zetten en de hocker achter het hoekelement. Zo heb je ineens een heerlijk eiland in het midden van de kamer en lijkt het alsof je weer een hele nieuwe bank hebt staan! Oftewel: voor iedere gelegenheid de perfecte opstelling.

 grote modulaire hoekbank

 Een grote zitbank ‘Large’ in verschillende opstellingen

Ook is het mogelijk met onze bestaande standaard modules toch net even iets anders te doen. Met deze module F (zoals in afbeelding hieronder), bestaande uit 3 losse elementen, creëren we toch net even een andere look door het tussenelement aan de buitenkant van de chaise longue te plaatsen.

grote modulaire zitbank

de perfecte lounge bank in medium formaat 

Bij deze medium opstelling hebben wij onze rechthoekige hocker (61x103cm) tussen de 2 elementen van module B neergezet. Dit geeft een heel speels en luchtig effect doordat de rugleuning onderbroken wordt. Fan van mooie kleurcombinaties in je interieur? Wees niet bang op te experimenteren met verschillende kleuren in je zitelementen. Zo wordt je bank een waar middelpunt van je huis.modulaire zitbank met open zitelementen

Met onze module B zou je ook eens kunnen proberen om de 2 elementen te wisselen. De chaise longue van onderstaande module B hebben wij hier rechts van het open lounge gedeelte neergezet. Zo lijkt het totaal een andere bank!

modulaire zitbank met hoek

kleine woonkamer? combineer compacte elementen tot een kleine zitbank.

Mocht je iets minder ruimte hebben en toch een lekkere zitbank willen, dan is het ook mogelijk een chaise longue element te combineren met een los zitelement. Door een block kussen (à 79 euro) op het zitelement te plaatsen heb je hier ook een fijne armsteun.

modulaire bank voor kleine woonkamer

Ook lekker loungen op een kleine bank met de modulaire lounge opstelling 

Voor de ultieme ‘lounger’ met beperkte ruimte of gewoon als extra lounge plek in huis hebben wij ook onderstaande opties. In het eerste voorbeeld hebben wij ons lounge element gecombineerd met een hocker met ronde vormen voor een speels effect. Door een dienblad op de hocker neer te zetten met een mooie vaas bloemen creëer je zo een extra bijzettafel. 

modulaire bank met ronde elementen

Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon een losse chaise longue neer te zetten. Een heerlijke plek om lekker onderuit tv te kijken of een magazine door te spitten met een kop thee (wijn mag natuurlijk ook). De chaise longue is ook een mooie oplossing voor zitruimte in je thuiskantoor of inloopkast. 

losse chaise longue

slimme oplossingen voor kantoorinrichting

Als je op zoekt bent naar een slimme oplossing voor het inrichten van kantoorruimtes met zitbanken, dan ben je bij 4x6 sofa aan het goede adres. Of het nou gaat om een ontspanningshoek voor medewerkers, informele ontvangstruimte of creatieve samenwerkingsplek; met onze X6 komen comfort, design en functionaliteit perfect samen. 

modulaire zitbank

Modulaire banken met ronde zitelementen

De ronde zitelementen van onze X6 voegen een uniek aspect toe aan iedere kantoorruimte. Met ronde elementen kan je een design maken die meebeweegt met de ruimte of juist een gaaf ziteiland creëren zoals onderstaande voorbeeld. Een modulaire zitbank met ronde vormen functioneert als een echte eyecatcher voor bezoekers en personeel en draagt bij aan een inspirerende en comfortabele omgeving. 

modulair ziteiland met ronde elementen

 

Kussens voor op de modulaire bank 

Om je zithoek helemaal af te maken, hebben wij verschillende kussens in verschillende maten in de collectie, ook beschikbaar in 24 kleuren. Van rechthoek tot vierkant, van een ‘roll’ tot een ‘block’ kussen. Het medium rechthoek kussen is ons meest verkochte kussen bij de modulaire bank. De hoogte van dit kussen komt mooi overeen met de rugleuning van de bank. En door te variëren in kleur en textuur maak je je zithoek net even wat spannender.

Bekijk ons volledige aanbod aan kussens voor de zitbanken hier. 

Naast onze X6, hebben wij nog ook nog andere design modellen die modulair verkrijgbaar zijn in onze collectie. Neem hier gerust een kijkje en ontdek welke modulaire bank het best bij jouw smaak en behoeftes past.