23 July 2020
Hoekbank X1 comfort & design
Hoekbank X1 comfort & design

Comfortabel design

Voor een hoekbank lijkt comfort en design vaak moeilijk samen te gaan maar in onze showroom horen we vaak dat model X1 het juiste comfort biedt voor veel verschillende zitwensen. Wat dit model bankstel zo’n comfortabele zit geeft zijn de losse kussens die voor velen de juiste zachtheid qua comfort hebben zonder dat je er niet meer uit op kunt staan. En ook de zithoogte en zitdiepte blijkt net niet te hoog en net niet laag. De rugkussens zijn bovendien stevig en hoog genoeg voor de juiste steun in de rug. Naast goed zitten kun je ook heerlijk languit liggen op het lounge gedeelte van 170 cm lang. Wanneer de hoekbank met chaise longue net iets te lang en/of te breed is voor jouw woonkamer dan hebben we, van hetzelfde model, een mooi alternatief: de 4-zitsbank met bijpassende hocker. De rechte bank voor 4 personen is 276 cm breed en de 3-zitsbank meet 222cm breed. Je bent dan iets flexibeler qua ruimte. In beide uitvoeringen worden 2 mega zitkussens gebruikt, in plaats van 3 of 4 zodat het design gevoel behouden blijft.

Verkrijgbaar in 24 kleuren

Ook zitbank X1 is weer verkrijgbaar in 24 kleuren. En elke stofkwaliteit en of kleur geeft weer een andere look waardoor deze bank in veel verschillende woonkamers past. Bijvoorbeeld met 1 van de gewassen katoen stof bekledingen krijg je een industriële look, een stoere hoekbank.

In de zachte velours stoffen krijgt zitbank X1 weer een hele andere uitstaling. Er is keuze uit 8 kleuren fluweel: van een klassieke taupe tot een hippe olijfgroen of roestbruin. Alle velours kwaliteiten zijn van synthetische kwaliteit.

Ook heel mooi! de X1 in uni kleuren. Denk aan okergeel, zacht groen of oud roze zodat juist het ranke design goed tot zijn recht komt. Vind je zo’n uitgesproken kleur voor je zitbank toch iets te riskant? Kies dan een mooi basic grijs in uni of melange kwaliteit. De grijzen passen zowel goed bij de warme kleuren van 2020 passen als in een licht en rustig, meer Scandinavisch interieur.

Positief is ook de samenstelling van de stoffen; de synthetische garens hebben namelijk aardig wat positieve eigenschappen:

1. Staat je bank in de volle zon? De lichtechtheid van polyester en polyacryl garens is duidelijk beter als katoen. Daarnaast zullen lichte kleuren minder snel verkleuren als donkere garens.

2. Duurzaam; de geselecteerde stoffen hebben een Martindale die volstaat voor gebruik in openbare ruimtes. Dus voor gebruik thuis zal het ook voldoen.

3. Eenvoudig in onderhoud: Stoffen op basis van synthetische garens zijn vuilafstotend en nemen minder snel vocht op. Daarnaast heeft model X1 losse hoezen voor de zit- en rugkussens zodat je deze eenvoudig kunt laten stomen.

Garantie en onderhoud

Op de hoekbanken van 4x6 SOFA krijg je 30 maanden fabrieksgarantie op de constructie en de kwaliteit van de stof uitgaande van normaal gebruik. Mocht je de bekleding willen beschermen tegen vlekken dan adviseren wij de bank, bij aankoop, in te spuiten met een vezelbeschermer. Wij werken voor een optimale bescherming van onze banken samen met het bedrijf Protexx. Zij zijn de grootste vlekkenbeschermer van Nederland en bieden een beschermingspakket voor 3 jaar aan. Klik hier voor meer informatie over dit product.

Bezorging

Voor de bezorging werken we samen met een professionele meubel-transporteur die de bank niet alleen komt brengen maar ook voor je uitpakt, plaatst en het afval meeneemt.

Met plaatsen bedoelen we ook het monteren van de poten en het koppelen van het lounge gedeelte aan de bank. Een hoekbank bestaat uit 2 pakketten, verpakt in karton en plastic en eventueel een los pakket voor de poten. Als de bank eenmaal is uitgepakt en in elkaar gezet is er dus aardig wat verpakkingsmateriaal over dat de transporteur weer meeneemt. Het verpakkingsmateriaal wordt dan gescheiden, het plastic van het karton/papier, zodat het op de juiste manier kan worden verwerkt.

Woon je op een verdieping dan is het mogelijk om (tegen een meerprijs) een lift te reserveren of tijd en mankracht om de bank de trap op te tillen. Ook is er de optie om (tegen een meerprijs) je oude bank mee te nemen. Je kunt dit aangeven bij het maken van de bezorgafspraak.

Heb je de beschikking over een bus en ben je zelf in de gelegenheid om de bank op te halen dan is dat mogelijk.