elementen bank | 04 June 2024
bedrijfsruimte inrichten? zo doe je dat!
modulaire bank op poot in lichte daglichtstudio inspiratie styling

Alle interieurprofessionals en mensen met een bedrijfsruimte opgelet: deze blog is speciaal voor jou ontwikkeld! Want modulaire banken gaan verder dan een woonkamer. Losse zitelementen geheel naar eigen smaak en wens samenstellen, is namelijk de perfecte oplossing voor een bedrijfsruimte. Van vakantiewoning tot winkel en van chillroom op kantoor tot een serene daglichtstudio: laat je inspireren voor toekomstige projecten.

voordelen modulaire banken voor je bedrijfsruimte

Heb je een opdracht klaarliggen voor de nieuwe inrichting van een bedrijfsruimte? Vergeet dan niet de modulaire bank te betrekken bij je ontwerp. De modulaire bank – ofwel de elementenbank – is de perfecte oplossing voor een ruimte. Maar waarom is het nou zo fijn? Enkele voordelen van de modulaire bank op een rijtje:

1. Een modulaire bank bestaat uit losse zitelementen. Met deze elementen kun je zelf een bank samenstellen die perfect op maat is voor de ruimte. Een lange, smalle gang, of gekke hoeken met ronde vormen? Met een modulaire bank is er altijd een oplossing.

2. Omdat een modulaire bank uit losse elementen bestaat, kun je deze verplaatsen wanneer je maar wilt. De ene dag een hoekbank, de andere dag twee elementen tegenover elkaar voor een meeting? Het is allemaal mogelijk. De banken van 4x6 sofa zijn makkelijk van elkaar los te halen en vast te klikken met het gebruik van een simpel schuifsysteem; de krokodillenbek.

3. Modulaire banken komen in vele vormen, maten en kleuren. Zo kun je altijd een bank samenstellen die past bij de stijl van de ruimte. Ga je voor een elegante look? Een modulaire bank op smalle, zwarte poten oogt chique en brengt luchtigheid. Creëer je een chillroom voor je personeel op kantoor? Een lounge bank om heerlijk in weg te ploffen, komt hier goed tot zijn recht.

4. Een modulaire bank geeft je de vrijheid om creatief te zijn. Zo kan de bank met de rest van het interieur een echte weerspiegeling worden van je merk. Let maar op bij onderstaande voorbeelden.

welke modulaire bank plaats ik in mijn bedrijfsruimte?

Maar een bedrijfsruimte inrichten? Hoe doe je dat nou? In plaats van dat we laten zien hoe wij het zouden aanpakken, geven we graag de eer aan de interieurprofessionals in ons netwerk. Al jaren zien we gave projecten voorbijkomen waar de modulaire banken van 4x6 sofa perfect tot hun recht komen.

vakantiehuis styling

Waar houd je rekening mee bij de inrichting van een vakantiewoning? Comfort, gemak en duurzaamheid. Vakantiegangers bezoeken jouw vakantiehuisje voor een relaxt verblijf. Laat dat vooral terugkomen in het interieur. Gebruik hoogwaardige meubels met een fijn zitcomfort en zorg voor niet te veel poespas. Een synthetische stof met een hoge Martindale garandeert jarenlang zitplezier - dan hoef je de bank ook niet snel te vervangen bij intensief gebruik. Een lounge bank om heerlijk in weg te zakken of een bank op poten voor een ruimtelijk effect in een relatief kleine ruimte? Het is allemaal mogelijk. 

boutique_style_vakantiewoning_inspiratie_inrichting
Voor eco resort Brinckerduyn heeft TOKO the label de modulaire lounge bank X6 geplaatst in deze green boutique style vakantiewoning. Een perfecte match tussen comfort en design. 
vakantiewoning_vakantiehuisjes_inrichting_inspiratie_tips
Hinck en Irene Burg hebben de modulaire bank op poot X3 geplaatst in serene vakantiewoningen. De elegante bank is een fijne aanvulling in ruimtes met een kleinere oppervlakte. Doordat de bank op smalle poten staat, creëer je optisch ruimte en rust. 
kantoorinrichting

Modulaire banken zijn geschikt voor een kantoorinrichting dankzij de flexibiliteit en veelzijdigheid. Je kunt ze gemakkelijk aanpassen aan verschillende indelingen en behoeften, waardoor ze perfect zijn voor een dynamische werkomgeving. Ze stimuleren ook samenwerking en interactie tussen collega's, wat de productiviteit en creativiteit een boost geeft. Er zijn vele stijlen banken, van klassiek tot modern. Zo vind je altijd wel een bank die past bij de ruimte en wat een merk wil uitstralen. Ook handig: je kunt de bank eenvoudig uitbreiden of aanpassen.

modulaire_bank_kantoorinrichting_inspiratie
modulaire_bank_ontvangstruimte_kantoor_inspiratie
De kantoorruimtes van opmaatzagen.nl en Stooov zijn hét voorbeeld van een interieur dat naadloos aansluit bij het merk. Met het spelen van kleur en verschillende materialen wordt er een sfeer gecreëerd waar personeel en klanten zich graag in wanen. En een inzakkertje rond een uur of 15.30 ziet er hier ook niet uit als een straf, toch? 
winkelinrichting inspiratie

De modulaire bank is een gamechanger voor retailwinkels. Je past de bank moeiteloos aan; handig voor seizoensgebonden displays of winkelindelingen, waardoor je altijd de perfecte setting kunt creëren. Met deze banken kun je gezellige hoekjes maken waar klanten even kunnen uitrusten, wat de winkelervaring aangenamer maakt. Bovendien voegen ze een stijlvolle en moderne touch toe aan je winkel, die zowel functioneel als uitnodigend is.

retailwinkel_inrichting_modulaire_bank_inspiratie
Wanneer je @francelmaaktmooi volle creatieve vrijheid geeft, geeft ze prachtige resultaten. Zoals haar meest recente project: schoenenwinkel de Mulders! Loungebank X6 in een prachtige teddy stof siert hier als een slang door de ruimte. 

modulaire bank in daglichtstudio’s
De flexibiliteit van modulaire banken maakt het in een daglichtstudio eenvoudig om de ruimte snel aan te passen voor verschillende activiteiten, of je nu een fotoshoot, een brainstormsessie of een creatieve workshop organiseert. Creëer comfortabele zitplekken die je moeiteloos kunt herschikken. Daarnaast zorgen de moderne, strakke ontwerpen ervoor dat de studio er altijd stijlvol uitziet.

daglichtstudio's modulaire banken inspiratie inrichting japandi
modulaire banken in daglichtstudio inspiratie inrichting
Ruth en Nadia van Studio Two Space hebben een prachtige ruimte gecreëerd in Rotterdam. Het mooie van hun studio? Alles is verplaatsbaar. Zo ook onze X6 elementen. Tip van flip: de elementen in Studio Two Space staan op wieltjes. Zo gaat het maken van verschillende opstellingen nóg makkelijker. 
''Suzanne en Ellen van 4x6 sofa weten precies wat ze doen en hun banken passen volledig binnen ons concept. Wat wij het leukst vinden aan onze banken? Ze zitten heerlijk, staan prachtig op beeld én zijn modulair.'' - Ruth & Nadia 

samenwerken als interieurprofessional

De modulaire banken van 4x6 sofa gebruiken in toekomstige projecten? Dat is veel leuker als je met ons samenwerkt! Lees hier meer over samenwerken met 4x6 sofa als interieurprofessional.