30 May 2024
zithoekjes in huis: 5x inspiratie
zithoekjes in huis: 5x inspiratie

Wie aan een sofa denkt, denkt vaak aan de woonkamer. Maar er zijn nog zoveel andere ruimtes en plekken in huis te bedenken waar je een knus zithoekje kunt creëren. En dat hoeft niet meteen een powerhouse van een bank te zijn. Nee, juist met modulaire banken en vele losse elementen kun je alle kanten op. Er is altijd een opstelling te bedenken die past bij jouw ruimte. Van een handig bankje in de gang tot een fijne zitplek in een thuiskantoor: in deze blog delen we 5 inspirerende ideeën voor extra zithoekjes in huis. 

zithoekje in de speel- of kinderkamer 

Ook kinderen hebben behoefte aan comfort en vinden het fijn om een plek te hebben waar ze heerlijk kunnen relaxen of zich kunnen terugtrekken met een boekje. Elementen zijn ook makkelijk los te maken. Hierdoor kun je de elementen ook eens voor andere doeleinden gebruiken. Wat dacht je van het bouwen van een fort? Voeg wat kussens en dekens toe en voilà; wedden dat jouw kids dit helemaal het einde vinden?! 

zithoekje speel- en kinderkamer inrichten

De X6 – onze diepe lounge bank – is de perfecte toevoeging voor een zithoekje in de speel- of kinderkamer. We hebben onze eigen kinderkamer zithoek ingericht met element 5 in #03 beige en hocker 1 in de knusse #10 teddy ecru ECO. Teddystof en kinderen? Dat gaat beter dan je denkt. De polyester teddystof is makkelijk schoon te maken.  

bankje voor in de gang  

De gang is een functionele, maar vaak onbenutte ruimte. Onze oplossing? Het halbankje: dé meubel waar functionaliteit en design perfect samengaan. Fijn om zonder gedoe je schoenen uit te doen of nog even neer te ploffen na een lange dag voor je de woonkamer binnenstapt. Met een leuk design is het meteen een goede eyecatcher.  

halbankje in gang
De elementen van de X4 – onze organische modulaire bank – hebben dankzij de verticale bolling op de zitting niet veel nodig om te stralen op zichzelf. Hocker 1 in kleur #18 ecru melange is de perfecte eyecatcher voor bij jou in de gang. Op zoek naar een andere soort hocker? Bekijk onze uitgebreide collectie hockers en poefen.

zithoekje in het thuiskantoor inrichten  

Al een tijd is (gedeeltelijk) thuiswerken het nieuwe normaal. Mocht je de ruimte hebben, dan is een comfortabele werkruimte in huis erg fijn. Denk daarbij eens verder dan de standaard kantoormeubelen, zoals een bureau en bureaustoel. Met enkele elementen creëer je makkelijk een kleine bank voor je thuiskantoor. Perfect voor een informeel online overleg of als je tussen het werken door behoefte hebt aan een rustmoment.  

zithoekje kantoor inrichten

De X2 – onze extra ruime modulaire bank – past door het relaxte comfort perfect in je thuiskantoor. Met element 2 en de halfronde hocker 12 in #09 beige melange creëer je de perfecte organische, kleine bank.  

wat te doen met een lege hoek in huis? 

Het klinkt als een luxeprobleem, maar wat kun je doen om die lege hoek in huis op te vullen? Een knus zithoekje creëren natuurlijk! Elke lege hoek kan wel wat liefde gebruiken en laat een rond zitelement nou de match made in heaven zijn voor lege hoeken in huis. Dit zithoekje kun je voor verrassend veel doeleinden gebruiken: van een extra zithoekje voor visite tot het lezen van een boek of om jezelf even afzijdig te maken van de rest. Dat wordt vechten om het lekkerste plekje in huis!

lege hoek opvullen in woonkamer styling

Element 13 van model X6 (in kleur #03 beige) heeft de perfecte vorm en formaat om in een 90 graden hoek te plaatsen. Voeg een bijzettafel en een mooi koffietafelboek toe en je gezellige zithoekje is klaar.  

lege hoekjes in huis opvullen met kleine sofa

Een extra zithoekje creëren in huis? Wat ons betreft hebben @keekshuis en @el_kedageenfeestje het helemaal begrepen. Om hun ruimte in huis maximaal te benutten hebben zij met een zelfontwerpen opstelling heerlijke zithoekjes gemaakt.  

zelf een zithoekje samenstellen  

Zelf een zithoekje of kleine bank samenstellen? In onze online configurator zijn de mogelijkheden eindeloos. Puzzel hier vooral erop los, want met onze verschillende modulaire banken en tientallen elementen in 24 kleuren is de keuze reuze. Wil jij een gezellig zithoekje in huis maken? Begin je zoektocht dan vooral in onze configurator!  

Hopelijk bieden deze ideeën je inspiratie om van elke (lege) ruimte in huis een comfortabele en uitnodigende plek te maken waar je graag tijd doorbrengt.