01 December 2021
De teddy bank! Woontrend van het moment
hoekbank met organische vormen in ecru witte teddy stof en beige velours

Trendy Teddy!

Het kan je bijna niet ontgaan zijn: teddy is trendy in interieurland. Waar de teddy jassen en fashion accessoires niet meer weg te denken zijn in het straatbeeld, is het nu de beurt aan het interieur. Teddystof, of ook wel bouclé, is een stof die al sinds de jaren 50 gebruikt wordt. En nu maakt de stof een revival: de zachte aaibare stof heeft iets luxueus, warms, elegants en tijdloos tegelijk. Een teddy bank of sofa is dus een ware eye-catcher, of moeten we zeggen aai-catcher? In deze blog vertellen we je alles over teddy, over het gemak, de oorsprong, de look en hoe je het kunt combineren. Voor welke teddy bank ga jij?

Wat is teddy stof?

Teddy is een andere naam voor bouclé. En bouclé is Frans voor lus. De teddy stof bestaat uit allemaal los geweven lusjes en draden die samen de stof vormen. De lusjes ontstaan doordat bij het weven 1 van de 2 draden minder strakgespannen staat. De ruimte tussen de bouclé draden bepaalt of de lusjes meer of minder zichtbaar zijn. De hoeveelheid lusjes van de stof bepaalt hoe dik de stof is. Bouclé stoffen zijn gebreid of geweven.  Door deze lusjes ontstaat de wollige warme zachte stof. Teddy lijkt op een vachtje maar is dus niet natuurlijk. Maar teddy is natuurlijk wel net zo aaibaar! De teddystof zorgt dus voor een speels en warm effect op jouw bank. Voordelen van de bouclé stof zijn dat hij dik en stevig is. De stof zorgt voor een zacht silhouet van de bank of accessoires als kussens.  

organische poef en hockers in ecru naturel teddy stof

Is een teddy bank geschikt voor mij?

Wil je eens wat anders en durf je wel iets meer in je interieur? Dan is de teddy bank zeker iets voor jou. Heerlijk loungen op je bank, of een gezellige avond met vrienden. De teddy bank is warm en uitnodigend. Door de zachte, warme aaibare stof zul je niet snel willen opstaan van je bank. Te heftig? Kies enkele teddy accessoires zoals een ronde hocker of organische poef. Onze modulaire X6 en X3 bank bestaan uit verschillende elementen. Waarom niet 1 of meerdere onderdelen in teddy, naast een mooi beige of witte stof? 

hoekbank in naturel teddy stof en beige velours

Blijft teddy lang mooi?

Teddy is vuilafstotend, slijtvast en kreukvrij. Het mag ogen als kwetsbaar, maar dit is niet het geval. Teddy is juist erg slijtvast door de speciale manier van weven. De teddystof is verder dus ook kreukvrij en oogt dus altijd als nieuw. De lussenstructuur maakt de stof bijzonder vormvast. Onze teddy stof is 100% polyester, dit staat garant voor een lange levensduur. Het voordeel van polyester meubelstoffen is dat deze beter vlekbestendig zijn en minder snel verkleuren door zonlicht.  Onze ecru en beige teddy stoffen zijn synthetisch met een Martindale van 40.000. Martindale is een waarde die we toekennen om de slijtvastheid van meubelstoffen aan te duiden.  In de regel geldt een minimale waarde van 25.000 voor zitmeubelen die in de privé omgeving worden gebruikt. Vanaf 35.000 mag je zelfs al nauwelijks klachten meer verwachten. Wij selecteren daarom onze stoffen op een Martindale van minimaal 35.000. Met de teddy stof van 40.000 Martindale hoef je geen problemen te verwachten. Onze roze teddheeft een hoge Martindale van maar liefst 100.000. 

naturel ecru teddy stof voor bank

Om de mate van lichtechtheid te bepalen is er een internationale beoordelingsschaal van 1 – 8. Concreet betekent een toename van één punt op die schaal dat de lichtechtheid is verdubbeld. Het duurt dan twee keer zo lang voordat de stof gaat vervagen. De lichtechtheid van de teddy stoffen is 5, dit betekent dat de stof minimaal verkleurt. Omdat de teddy stof licht is van kleur en van een synthetische kwaliteit, is de kans op verkleuring erg klein. 

Hoe houd ik mijn teddy bank schoon?

Je maakt een teddy makkelijk schoon met je stofzuiger. Voor de zekerheid is het aan te beleven om de vlekkenservice van 4x6 SOFA aan te schaffen. Hiermee behandel je je bank met Protexx en krijgt je bank een onzichtbare beschermlaag. Je bank blijft dan langer mooi. Toch een vlek? Behandel deze met de multi cleaner. Lukt het niet? Dan biedt de vlekkenservice  een gepaste oplossing en komen ze kosteloos bij je thuis de vlek verwijderen.

Hoe combineer ik een teddy bank in mijn interieur?

Omdat de teddy stof zeer veelzijdig is, is deze in vele interieurstijlen toe te passen. Zowel in een retro, landelijk, industrieel of modern maar ook in een trendy of Scandinavisch interieur zal een teddy bank niet misstaan. Dat is nu het leuke van teddy, klassiek, trendy of stoer: teddy past erbij! Een teddy bank past goed in een omgeving met meer harde materialen. Combineer teddy met marmer, beton, glas of metaal en je krijgt een spannende speelse look. Of pas teddy toe in een al warme zachte kamer. Teddy combineert heel makkelijk met andere stoffen als velours, rib, katoen en suède. En we hoeven je niet uit te leggen dat teddy perfect gaat met goud, messing en kopertinten.

naturel teddy hoekbank

Welke teddy banken heeft 4x6 SOFA?

Alle 6 modellen in alle uitvoeringen zijn verkrijgbaar in de teddy stof. 4x6 SOFA biedt 3 teddy stoffen aan: de teddy ecruteddy beige en teddy roze.  De 6 modellen van 4x6 SOFA zijn in vele uitvoeringen verkrijgbaar, zoals love seats, 3 zits, 4 zits banken en uiteraard hoekbanken. En wat te denken van onze modulaire banken? Met de losse elementen van onze X6 bank creëer je je eigen ontwerp. Van XXL-bank, tot ziteiland, loungebank tot grote u-bank. Niets is onmogelijk. Zoek jij zo’n hele fijne grote luxueuze bank? De X2 is iets voor jou. Kleiner behuisd? Ken je onze X5 al? Een compacte comfortabele bank uitermate geschikt voor kleine woningen.

3 teddystoffen voor sofa in ecru, beige en roze

Wat kost een teddy bank?

Elke bank heeft bij 4x6 SOFA een vaste prijs, ongeacht je keuze in stof. Lekker eenvoudig toch? Kies eerst je favoriete model, bijvoorbeeld de X1: optimaal zitcomfort, afneembare rug- en zitkussens en een prachtige metalen sledepoot. Of de X3, een oude bekende maar vanaf nu als modulaire bank beschikbaar.  Kies daarna je opstelling: wil je een hoekbank (€1.499), een loveseat (€599,-) een 3-zits bank (€999,-) of 4 zitsbank (€1.499) of xxl rechte bank (€1.899)? De mogelijkheden zijn eindeloos. Modulaire banken kun je ook zelf per onderdeel samenstellen. Plan een adviesgesprek modulaire bank en kies samen met onze stylisten de juiste opstelling. In de showroom in Naarden gaan we schuiven met de losse elementen om jouw ideale bank te bepalen.

Nieuwsgierig geworden?

Hebben we je enthousiast gemaakt over de teddybank? Vraag snel een gratis kleurstaal aan om teddy ecruteddy beige of teddy roze eens echt te voelen en te zien. En bezoek natuurlijk vrijblijvend onze showroom in Naarden. Hier hebben we mooie teddy banken staan en brand alvast het haardvuurtje. Onze interieurstylisten helpen je graag verder. Interesse in een modulaire bank? Plan dan een adviesgesprek in met onze stylisten. We staan dan 60 minuten voor je klaar. Je kan naar hartenlust schuiven met alle elementen tot je jouw perfecte bank hebt gevormd.

teddy stoffen voor hoekbank

Woon je wat verder weg of heb je geen tijd om langs te komen in de showroom? Dan bieden we ook de optie om een FaceTime gesprek met 4x6 SOFA in te plannen. Krijg hiermee alsnog antwoord op je vragen!

De banken van 4x6 SOFA worden op maat gemaakt nadat jij je persoonlijke keuze hebt gemaakt in model, uitvoering en kleur. Daarna duurt het doorgaans 12 weken. Wil je niet zo lang wachten? We hebben ook banken op voorraad of bekijk onze sale voor banken met een zachter prijsje.