10 March 2024
Ronde bank met ronde vormen: de trend van nu
X6 ziteiland bank met ronde vormen

Baby go round! Had je het al door? Bij 4x6 sofa houden we van de ronde sofa, met haar curvy vormen en al. Bij ons draait alles om de perfecte balans tussen modulaire banken en prachtige ronde vormen. Of je nu houdt van een subtiele halve curve, een uitgesproken hele curve, of zelfs de gedurfde keuze voor een compleet rond ziteiland of een unieke slangenbank: bij ons vind je hét meubelstuk dat naadloos aansluit op jouw stijl en woonwensen.

In deze blog stellen we je graag voor aan onze modulaire banken X2, X3, X4 en X6. Leer meer over de organische vormen in onze collectie en ontdek hoe je jouw favoriete modulaire bank perfect kunt combineren met onze uitgebreide collectie ronde zitelementen. Laat je inspireren voor een unieke en stijlvolle inrichting die naadloos aansluit bij de trends van vandaag.

de X2: extra ruime zitbank met ronde vormen

x2 extra ruime modulaire bank met rond chaise longue

Een kleine ode aan de X2. Want onze ruimste sofa, met het meest zalige zitcomfort dat je ooit hebt ervaren, heeft nu een toffe upgrade gekregen. En geloof ons, dit is een absolute game-changer voor jouw leefruimte.

De extra ruime X2 miste nog dat beetje extra 'va-va-voom', maar met de introductie van de ronde chaise longue en twee organische hockers is onze X2 eindelijk compleet. De ronde chaise longue, heeft een verrassende asymmetrische vorm die doet denken aan een elegante druppel. Een mooi detail wat elk interieurliefhebbers hart harder zal doen kloppen. 

nieuwe ronde x2 zitelementen voor zitbank

Wat dit nieuwe design zo geweldig maakt, is de veelzijdigheid ervan. Je kunt de chaise longue op twee manieren combineren: integreren met de traditionele vorm van een hoekbank of in een rechte bank waar het uiteinde niet recht afloopt, maar juist eindigt met een prachtige, ronde touch. De tweede optie is perfect voor knusse woonkamers. Ontdek ons nieuwe X2 ronde chaise longue als element 18 en 19, verkrijgbaar met zowel een linker- als rechteruitvoering in onze nieuwe, vaste module J. Maar wil je zelf aan de slag gaan? In onze configurator stel je je eigen modulaire X2 bank samen, compleet naar eigen wens en kleur.

Maar als kers op de taart hebben we dus ook twee ronde hockers aan onze X2-collectie toegevoegd. Deze geven de extra ruime bank een zachte touch, wat perfect samengaat met de krachtige uitstraling van de X2. De hockers zijn compact en eenvoudig te verplaatsen, waardoor je moeiteloos een extra voetensteuntje of bijzettafel creëert. Kies uit drie varianten: module 11A half rounded hocker (links), module 11B half rounded hocker (rechts) en module 12 half moon hocker.

De originele zitelementen van de X2 laten zich moeiteloos combineren met de nieuwe ronde toevoegingen. Denk aan het vervangen van je rechte chaise longue met het nieuwe ronde chaise longue element of voeg een ronde hocker toe aan het uiteinde. Met deze stijlvolle aanpassingen transformeer je jouw huidige bank in een handomdraai naar een compleet nieuwe look.

oude X2  bank transformeren met nieuwe ronde elementen

Een trendy design plus extra ruim zitcomfort? Wat ons betreft een match made in heaven. Wil je de nieuwe zitelementen van onze X2 in het echt bekijken? Bereid je bezoek voor in onze configurator, boek je afspraak en kom met je gewenste design naar onze showroom om het zitcomfort van onze X2 te testen.

de X3: onze modulaire hoekbank op poten met ronde chaise longue

X3 modulaire sofa beige op zwarte smalle poten

Het is ultiem loungen geblazen met onze modulaire X3 sofa, een absoluut chique middelpunt van rond design in de 4x6 sofa collectie. Met een opvallende ronde chaise longue voegt de X3 niet alleen een vleugje moderniteit toe aan je woonruimte, maar ook een uniek gevoel van comfort. Het ronde karakter van de chaise longue creëert een gezellige en uitnodigende sfeer, waardoor de X3 veel meer is dan een gewone bank; het is een stijlvolle ontmoetingsplaats voor het hele gezin.

En laten we het hebben over ruimte! Met een ruime zitbreedte van 130 cm biedt de ronde chaise longue van de X3 een royale hoeveelheid plaats om te ontspannen. Vergeleken met onze bestseller, de X6, met zijn 122 cm brede chaise longue, tilt de X3 loungen met gezelschap echt naar een hoger niveau.

Bovendien, met de X3 ben je niet alleen bezig met design, maar ook met functionaliteit. De ronde vormen creëren een natuurlijke flow in de ruimte, waardoor de energie soepel door je interieur stroomt. De hoge, smalle zwarte poten dragen bij aan dit effect en tillen de X3 van de vloer, waardoor je woonkamer ruimer aanvoelt. Win-win situatie! 

Voor het gemak bieden we 3 vaste prijssets modules hoekbanken met het ronde chaise longue element. Module J (1499,-) voor de kleine tot middelgrote ruimtes, terwijl module K en L (1899,-) geschikt zijn voor huiskamers met een lange muur of een groter oppervlak. Voor diegenen met voldoende ruimte is er ook ziteiland module O (2999,-) voor 360 graden zitplezier. Wil je je bank helemaal personaliseren? Ontdek dan de 14 beschikbare elementen van onze X3 in alle kleuren via onze configurator.

de X4: onze organische modulaire bank met trendy bollingen

Als we het over een bank met ronde vormen hebben, dan steelt onze organische bank X4 toch wel de show. Want dankzij haar trendy bollingen op het zitgedeelte, krijgt zelfs een rechte opstelling die fijne zachte uitstraling. Kenmerkend aan dit model zijn de organische, ronde tussenelementen. Hiermee creëer je mooie zachte ronde bewegingen in je bank. Zo oogt die hoekbank opeens niet meer hoekerig.

Modulaire organische hoekbank X4

Wil je echt een statement maken? Wissel dan de ronde tussenelementen met elkaar af en creëer écht een organische vorm. De slangenbank is hoe dan ook een eyecatcher! Zoals je van ons gewend bent, is deze bank ook verkrijgbaar in 24 kleuren. Mix en matchen maar dus! 

Ronde slangenbank X4

Model X4 is niet alleen een lust voor het oog; hij zit ook verrassend lekker. De rugleuning is net even wat hoger dan model X6, waardoor je meer steun in de rug hebt. Verder zijn de kenmerkende trendy bollingen ultazacht en niet voelbaar als je zit. 
Door de rechtere rugleuning en zit vraagt de X4 niet om extra rugkussens voor steun. Deze organische modulaire bank kan mooi afgestyled worden met kussens met ronde vormen, zoals ons eigen cilinder kussen of een compleet rond kussen voor een speels effect. Maar ook een rechthoekig kussen geeft een mooi contrast.

de X6: onze modulaire lounge bank met ronde vormen

X6 modulaire lounge hoekbank met ronde vormen

7 jaar geleden begon het allemaal met onze X6 en tot de dag vandaag is dit nog steeds de grote favoriet. Het loungedesign met zachte randen en afgeronde leuningen komt inmiddels met 16 losse zitelementen die compleet naar eigen wens kunnen worden samengesteld. we hebben ze zelfs gemakkelijk in vaste modules met ronde vormen voor je samengesteld! Sinds kort komt de X6 ook met half afgeronde poefen en hockers, en met de toevoeging van de nieuwe ronde 14 en 15 elementen kunnen nu de meest gave ronde opstellingen gemaakt worden.

De twee nieuwe tussenelementen zijn een opvallende toevoeging, want met deze elementen krijgt de X6 nu de mogelijkheid om de meest unieke opstellingen te creëren. We nemen je hier graag in mee.

mega trending: de slangenbank

ronde bank x6 slangenbank

De meest opmerkelijke toevoeging aan onze X6 collectie zijn toch wel de halfronde zitelementen 14 en 15. De unieke vorm geeft de vrijheid om gave vormen te creëren zoals een kronkelende slangenbank. Een slangenbank is een uniek en speels meubelstuk dat haar naam heeft te denken aan de opvallende vorm, die doet denken aan de kronkelende bewegingen van een slang. Deze bank heeft een zachte, golvende structuur met curven die soepel in elkaar overlopen, waardoor een organische en vloeiende vorm ontstaat. Een slangenbank met meerdere bochten dient als een echte eye catcher in je woonkamer, walking-closet of inspiratievolle bedrijfsruimte. 

van traditionele rechte hoekbank naar ronde hoekbank 

Met element 14 en 15 ga je niet alleen voor een esthetisch aantrekkelijke optie, maar ook een functionele, waarmee je de traditionele strakke hoekelementen kan vervangen door een verfijnd rond tussenelement. Deze aanpassing opent de deur naar een scala aan mogelijkheden voor het ontwerpen van adembenemende opstellingen die nog niet uitgebreid te vinden zijn in menig interieur. Een rond tussenelement in je hoek in plaats van een rechte is ook de ideale oplossing voor woningen met ronde hoeken. 

zitbank met rond vormen in kleine woonkamer

bank voor kleine zithoek

Bang dat een hoekbank met ronde vormen geen plaats heeft in jouw kleine ruimte? Niets is minder waar. Ook een kleine woonkamer kan jij zo mooi inrichten als je zelf wil. Je moet alleen de juiste match vinden! Kijk bijvoorbeeld naar onze X6 module J: een kleine hoekbank met een rond hoekelement. Met een breedte van maar slechts 288 cm is dit de ideale oplossing voor jouw kleine ruimte. 

gezellige zithoekjes inrichten

Genoeg ruimte is een luxe probleempje waar we geen genoeg van kunnen krijgen. Wat dacht je van extra zithoekjes creëren in een speelkamer, eetkamer of kantoor? In onze configurator puzzel je creatieve opstellingen zelf in elkaar. 

Jouw sofa met ronde vormen binnen een paar weken in huis? Onze X6 in kleur #09 beige melange is snel leverbaar. Bekijk hier onze vaste modules op voorraad.