07 October 2021
Een kindvriendelijke (zit) bank
Een kindvriendelijke (zit) bank

Welk bankstel is geschikt met kinderen? Alles over onze kindvriendelijke zitbanken!

Een bank kopen wanneer je een gezin met (kleine) kinderen hebt, is niet zo eenvoudig. Want ga je voor een mooie bank of kies je voor een praktisch exemplaar dat makkelijk schoon te houden is? Waarom niet het beste van beide werelden?! Wij geven je tips voor een kindvriendelijke bank.

Welke type bank kies je met kinderen?

Allereerst ga je – net als bij de aankoop van iedere bank – na hoeveel zitplekken je nodig hebt. Zijn het jonge kinderen die al een eigen zitplek gebruiken, of zijn de kids al iets ouder waardoor ze vaker vriendjes meenemen? Vervolgens maak je inzichtelijk voor welke doeleinden de bank wordt gebruikt. Nemen de kinderen de bank in beslag om te gamen, of zitten jullie met het complete gezin ’s avonds tv te kijken? Vergeet ook vooral niet dat je wellicht een bank zoekt waar je lekker onderuit kunt hangen zodra de kinderen op bed liggen.

Qua comfort en zithouding is het vooral aan te raden om een bank met een stevigere vulling te kiezen zodat deze tegen een stootje kan.

Welke kleur en stof zijn kidsproof?

Ouders zijn al snel geneigd om een leren bank aan te schaffen omdat dit makkelijk schoon te houden zou zijn. Maar juist ook zachte stoffen en materialen zijn prima in onderhoud! En zeg nu zelf; een stoffen bank zit, ligt en voelt gewoon prettiger.
Wel adviseren we om beter niet voor katoen te kiezen omdat je daar de vlekken snel in wrijft. Maar ga gerust voor fluweel/velours want daar kun je met de juiste behandeling eenvoudig vlekken mee verwijderen. Helemaal kidsproof dus.
Wees daarnaast vooral niet bang om met kinderen voor lichte stoffen en kleuren te gaan. Op lichte kleuren zie je bepaalde vlekken soms nog minder dan op donkere stoffen. Bekijk met name de melange kleuren van 4x6SOFA bijvoorbeeld. Door de combinatie van lichte en donkere draden (en daarmee dus de verschillende kleurschakeringen) vallen vieze vlekken überhaupt minder op!

Wat te doen bij vlekken in de bank

We horen regelmatig mensen zeggen dat ze geen mooie bank dúrven kopen omdat ze bang zijn dat deze permanent vies wordt of beschadigd raakt door de kinderen. En wat kun je in hemelsnaam doen bij een vlek in het bankstel? De eerste tip die we je alvast kunnen geven bij vlekken in de zitbank: ga nóóit wrijven! Of je nu een behandelde bank hebt of niet. Wat je wel kunt doen? Blijf deppen met een droge, schone – bij voorkeur wit katoenen – doek.

Wanneer je bij ons een vlekkenservice hebt afgesloten, vind je in het servicepakket ook de multicleaner. Dit maakt het reinigen nog veel makkelijker!


Wat is de vlekkenservice van 4x6SOFA?

Bij aankoop van je nieuwe hoekbank van 4x6SOFA is er de mogelijkheid een Protexx vlekkenservice af te sluiten voor 3 jaar. Dit onderhoudsproduct helpt je je nieuwe (hoek)bank langer mooi te houden. Protexx Textile Portector is een gerenommeerd merk op het gebied van vezelbescherming van bekledingsstoffen. De protector is gemaakt op waterbasis, geeft een onzichtbaar beschermlaagje en beïnvloedt de stof niet. Het beschermt tegen vele vlekken zoals olie, drankjes, (pasta)sauzen, kauwgom of zelfs bloed.

Je ontvangt het Protexx onderhoudspakket en het servicebewijs bij aankoop van de nieuwe bank. Spuit de gehele zitbank óf de losse elementen bij ontvangst meteen in. Is er in de maanden of jaren daarna een vlek in de bank ontstaan? Behandel deze dan zelf met de multicleaner.

Als het jou zelf niet lukt om de vlek te verwijderen dan kun je contact opnemen met de vlekkenservice. Zij bieden altijd een oplossing en komen – indien nodig – kosteloos bij je thuis de vlek verwijderen.


Tips voor een kidsproof interieur

Naast een kindvriendelijke bank zijn er nog meer handige tips die je kunt toepassen in een interieur met kinderen.

  1. Zorg voor voldoende verkeersruimte om te lopen.
  2. Houd voldoende ruimte over voor de kinderen om te spelen, of maak één speciaal ‘speelhoekje voor de kids zodat het speelgoed niet door het hele huis verspreid ligt.
  3. Voldoende opbergruimte is een must om snel het speelgoed uit het zicht te halen. Denk aan grote bakken of praktische kasten met lades.
  4. Kies voor flexibele meubels die je eenvoudig kunt verplaatsen.
  5. Met losse krukjes en stoelen creëer je makkelijk extra zitplaatsen voor vriendjes en vriendinnetjes die komen spelen.
  6. Zorg voor optimale veiligheid: geen scherpe hoeken op kinderhoogte.

 

Doe nu een staalaanvraag voor jouw nieuwe bank


Heb je op onze website al een bank gezien die helemaal past bij jou én de kinderen, maar ben je er nog niet uit welke kleur deze moet worden? Bestel dan alvast gratis jouw kleurstaal om te zien of de stof – met de juiste lichtinval – bij jouw kamer en stijl past.
Vervolgens wil je natuurlijk graag de bank uitproberen om te kijken of deze lekker zit. Kom hiervoor gezellig langs in onze showroom in Naarden!

Wij adviseren je graag om uiteindelijk tot de optimale bank voor jouw gezinssituatie te komen.
Woon je wat verder weg of heb je geen tijd om langs te komen in de showroom? Dan bieden we ook de optie om een FaceTime gesprek met 4x6 SOFA in te plannen. Krijg hiermee alsnog antwoord op je vragen!