08 March 2023
de duurzame ECO stoffen van 4x6 sofa
modulaire bank en organise poef in duurzame teddy ecru stof

Bij 4x6 sofa zijn we toegewijd aan duurzaamheid in elke stap van ons proces. Onze banken worden vrijwel altijd op bestelling geproduceerd, wat niet alleen onnodige verspilling minimaliseert, maar ook voorkomt dat de fabriek grote voorraden moet aanleggen. Daarnaast zetten we ons actief in om onze showroom modellen en andere banken die we niet meer als 'nieuw' kunnen verkopen een 2e  kans te geven. Ontdek hier onze aantrekkelijke sale modellen!  

Duurzame bankstellen

Het recyclen van stoffen is een goed middel om een steen te kunnen bijdragen,  omdat het aanzienlijk minder energie vergt dan het verzamelen van nieuwe materialen. We creëren graag bankstellen die niet alleen comfortabel en stijlvol zijn, maar ook op verantwoorde wijze zijn geproduceerd. Zo zetten we kleine, maar belangrijke stapjes naar een betere wereld. 

Duurzame meubelstoffen voor modulaire banken

In onze collectie van 24 stoffen zijn wij blij met de introductie van onze eerste 4 ECO-stoffen. In samenwerking met vooraanstaande Nederlandse en Belgische stoffabrikanten hebben we 4 stoffen uitgezocht die volledig bestaan uit gerecyclede PET-flessen of zijn vervaardigd uit restmaterialen van andere sectoren. Deze innovatieve stoffabrikanten zijn toegewijd aan milieuvriendelijke productiemethoden, wat wij natuurlijk hartstikke aanmoedigen! We zijn vastbesloten om in elke nieuwe collectie een groter deel van onze stoffen te laten bestaan uit 100% duurzame materialen.

Welke stoffen in onze collectie zijn ECO?

Kleur #01 wijnrood velours: Misschien niet direct verwacht maar onze wijnrood velours is een van de duurzaamste meubelstoffen. Hij is voor 100% gemaakt uit gerecyclede plastic flessen. Bovendien is deze stof volledig vrij van gevaarlijke chemicaliën en  geproduceerd op een manier die het milieu zo min mogelijk belast. Tijdens de productie worden geen nieuwe grondstoffen toegevoegd. Het unieke en milieuvriendelijke materiaal heeft daarnaast een hoge slijtvastheid van maar liefst (martindale) 100.000.

modulaire bank in wijnrode velours stof

Kleur #02 teddy beige: deze Teddy stof is een stof die voor 100% uit gerecycled materiaal bestaat. De stof is gemaakt van PET flessen die in de Benelux zijn verzameld en in België verwerkt tot een superzachte en comfortabele teddy stof. 

Het is een unieke stof die volledig eco-vriendelijk is gemaakt: de fabriek waar de nieuwe garens worden gemaakt,  heeft het gehele proces in eigen hand en kan volledig staan achter dit product van superzachte shearling. Dé trend van winter 2023/2024.

duurzame meubelstof voor sofa in teddy beige

Kleur #08 beige uni: de beige uni is gemaakt van Harmolan; een 100% upcycled materiaal gemaakt van polypropyleen - een synthetische textielvezel. Voor de productie van Harmolan is geen water nodig. Daarnaast nemen de weefsels geen water op en zijn ze vuilafstotend en sneldrogend. Het is een van de lichtste textielvezels en heeft een hoge slijtvastheid.

rechte modulaire bank met duurzame beige meubelstof

Upcyclen wil zeggen dat een onbruikbaar (rest)product wordt verwerkt tot een nieuw product dat meer waarde heeft dan daarvoor. Door upcycling worden er minder grondstoffen gebruikt en wordt er dus minder CO2 uitgestoten. Daarnaast vermindert het de hoeveelheid afval in ons land en daagt het bedrijven en ondernemers uit om duurzamere producten, die goed kunnen worden hergebruikt, te ontwikkelen.

Deze Harmolan stof kan tot 10x hergebruikt worden dus is geheel recyclebaar. Met een gemiddelde levenscyclus van 100 jaar is het de meest duurzame vezel die door de mens ooit gemaakt is. 

Kleur #10 teddy ecru: ook deze Teddy stof is een stof die voor 100% uit gerecycled materiaal bestaat. De stof is gemaakt van Pet flessen die in de Benelux zijn verzameld en in België verwerkt tot een superzachte en comfortabele Teddy stof.

Een unieke stof die volledig eco-vriendelijk is gemaakt: de fabriek waar de nieuwe garens worden gemaakt,  heeft het gehele proces in eigen hand en kan volledig staan achter dit product van superzachte shearling, ook wel borg genaamd. De trend van winter 2023/2024.

modulaire bank met duurzame teddy stof

Oekotex Standard 100 certificering

Alle vier de ECO  stoffen van 4x6 sofa hebben het Oekotex Standard 100 certificering. Dat wil zeggen dat er minsten 50%  gerecycled materiaal in de stof moet zitten, dit is voor onze stoffen zelfs 100%.

De Oekotex Standard is een internationaal erkend keurmerk dat aangeeft dat een product milieuvriendelijk en mensvriendelijk geproduceerd is. Het  is een test- en certificeringssysteem voor textiel. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker. Dit maakt de meubelstoffen kind- en diervriendelijk.

Ook de mensen die het product hebben gemaakt, worden niet blootgesteld aan schadelijke stoffen en werken onder goede arbeidsomstandigheden.

Het label wordt beheerd door International Oeko-Tex Association, dat eveneens de controle uitvoert. Op het label staat welk instituut het product heeft getest voor toekenning van het keurmerk.

Onze ECO-stoffen zijn duurzame stoffen in de breedste zin van het woord, het is een verzamelnaam voor de stoffen die we in de collectie hebben waarbij de footprint stukken lager ligt. 

Vloerkleden en sierkussens Studio Femme Home

Naast een duurzame bank, helpen we je graag om jouw zithoek met eco materialen compleet te maken. Denk hierbij aan een passend vloerkleed en mooie sierkussens. Zoals eco vloerkleden Harper en Katie, en sierkussens Hazel van nieuwe woonmerk Studio Femme Home, klik hier voor hun website om hun selectie van duurzame accessoires te bekijken. Studio Femme Home creëert samen met vrouwen van over de hele wereld accessoires om het interieur te verrijken, die tijdloos zijn in design en kwaliteit. Het zijn items die stille, bescheiden luxe uitstralen.

Het ecru kleurige vloerkleed Harper is gemaakt van 90% Nieuw-Zeelandse wol en 10% viscose. Nieuw-Zeelandse wol is een van de fijnste, meest pure wol soorten ter wereld.

ecru vloerkleed wol viscode duurzaam


Kleed Katie is gemaakt van viscose vezels van bananenbomen. Deze vezels zijn een van de sterkste natuurlijke vezels. Het geeft een luxe uitstraling, subtiele glans en is nog zachter dan normale viscose.

beige vloerkleed duurzaam viscose

De sierkussenhoezen Hazel (60x40 en 50x50 cm) zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. Voor de kweek worden er geen genetisch gemodificeerde katoenplanten ingezet. Het gebeurt via een natuurlijk proces, en zonder geen chemische bestrijdingsmiddelen.

Kom gauw kijken naar het eindresultaat in onze showroom in Naarden of vraag de kleurstalen aan via de website.

En benieuwd geworden naar de gehele collectie woonaccessoires van Studio Femme Home? Bekijk ze hier in hun webshop.