08 March 2023
ECO interieurstoffen: duurzaam en mooi !
modulaire bank en organise poef in duurzame teddy ecru stof

Wist je dat ook deze trendy teddy bank en de wijn rood velours in de collectie van 4x6 SOFA ECO vriendelijke stoffen zijn? Bij 4x6 SOFA proberen we zo duurzaam mogelijk te werk te gaan. We produceren de banken vrijwel altijd op bestelling waardoor we zo min mogelijk waste voorkomen en geen hoge voorraden opbouwen. Daarnaast zetten we ons enorm in om onze showroom modellen en andere banken die we niet meer als 'nieuw' kunnen verkopen een 2e  keer te hergebruiken. Klik hier  voor onze OUTLET naar de beschikbare showroommodellen.

Duurzaam bankstel

Het recyclen van producten is een manier om klimaatverandering tegen te gaan, omdat het minder energieverbruik vereist dan nieuw gemaakte garens. We willen daar als bedrijf graag aan meewerken en onze verantwoordelijkheid nemen door een zo duurzaam mogelijk bankstel te maken. Laten we samen kleine stapjes zetten naar een betere wereld!

Duurzame bekledingstoffen voor modulaire banken

Met ons concept van 24 kleuren is 4x6 SOFA heel enthousiast over de eerste 4 duurzame stoffen die we aan de collectie hebben toe kunnen voegen. Deze stoffen zijn namelijk gemaakt van materialen die hergebruikt worden, of zelfs van reststoffen zijn gemaakt die zijn ontstaan vanuit andere industrieën. Op deze manier kunnen we onze banken duurzaam maken!

Bij een Nederlandse en een Belgische stoffenfabrikant hebben we 4 stoffen geselecteerd die of geheel recyclet zijn uit PET flessen of stoffen gemaakt van restproduct uit andere industrieën. Deze 2 stoffenfabrikanten zijn beiden enorm innovatief bezig en zien het als hun doel om steeds meer van hun stoffen milieuvriendelijk en duurzaam te produceren. Wij juichen dit als merk natuurlijk toe en gaan met elke collectie op zoek naar een groter deel van het aanbod in duurzame stoffen.

Welke stoffen in de collectie zijn ECO?

Kleur #01: Misschien niet direct verwacht maar onze wijnrood velours is een van de duurzaamste meubelstoffen: voor 100% gemaakt van gerecyclede plastic flessen.
 Bovendien is deze stof volledig vrij van gevaarlijke chemicaliën en   geproduceerd op een manier die het milieu zo min mogelijk belast. Tijdens de productie wordengeen nieuwe grondstoffen toegevoegd. Het unieke en milieuvriendelijke materiaal heeft daarnaast een hoge slijtvastheid en een Martindale van 100.000.
 Deze wijnrood kleur velours staat in een mooi warm contrast met een betonvloer of eiken vloerdelen.
 Het bekende aan fluweel is de kleurverandering als je heen en weer veegt over de stof. Dit wordt ook wel  de  vleug genoemd en ontstaat doordat de  stof in een   bepaalde richting worden geweven. Wanneer je de polen tegen de vleug opstrijkt, verandert de stof van kleur en ontstaat er een licht/donker-effect. De fluwelen stof is dicht geweven en neemt daardoor minder vocht en vuil op waardoor het makkelijk is in het onderhoud. Honden- en/of kattenharen kunnen makkelijk verwijderd worden van het fluweel met een kleefroller en ze krijgen slechter vat op de stof, ze glijden er meer vanaf. Echter als een huisdier met scherpe nagels over de stof gaat zullen er wel beschadigingen kunnen ontstaan. 

 

Kleur #03 Ook deze Teddy stof is een stof die voor 100% uit gerecycled materiaal bestaat. De stof is gemaakt van Pet flessen die in de Benelux zijn verzameld en in België verwerkt tot een superzachte en comfortabele Teddy stof.

Een unieke stof die volledig eco-vriendelijk is gemaakt: de fabriek waar de nieuwe garens worden gemaakt,  heeft het gehele proces in eigen hand en kan volledig staan achter dit product van superzachte shearling. Dé trend van winter 2023/2024.

Martindale 100.000

ECO teddy bank en organische poef duurzaam gemaakt

Kleur #08: de beige uni: is gemaakt van Harmolan:  een 100% upcycled materiaal gemaakt van polypropyleen - een synthetische textielvezel. Voor de productie van Harmolan is geen water nodig. Daarnaast nemen de weefsels geen water op en zijn ze vuilafstotend en sneldrogend. Het is een van de lichtste textielvezels en heeft een hoge slijtvastheid.

Upcyclen wil zeggen dat een onbruikbaar (rest) product wordt verwerkt tot een nieuw product dat meer waarde heeft dan daarvoor. Door upcycling worden er minder grondstoffen gebruikt en wordt er dus minder CO2 uitgestoten. Daarnaast vermindert het de hoeveelheid afval in ons land en daagt het bedrijven en ondernemers uit om duurzamere producten, die goed kunnen worden hergebruikt, te ontwikkelen.

Deze Harmolan stof kan tot 10x hergebruikt worden dus is geheel recyclebaar. Met een gemiddelde levenscyclus van 100 jaar is het de meest duurzame vezel die door de mens ooit gemaakt is. Aan ons als merk de uitdaging om de bank in de herbruikbare delen te scheiden.

Martindale 25.000

modulaire bank beige duurzaam

Kleur #11; Ook deze Teddy stof is een stof die voor 100% uit gerecycled materiaal bestaat. De stof is gemaakt van Pet flessen die in de Benelux zijn verzameld en in België verwerkt tot een superzachte en comfortabele Teddy stof.

Een unieke stof die volledig eco-vriendelijk is gemaakt: de fabriek waar de nieuwe garens worden gemaakt,  heeft het gehele proces in eigen hand en kan volledig staan achter dit product van superzachte shearling, ook wel borg genaamd. De trend van winter 2023/2024.

Martindale 100.000

Oekotex Standard 100 certificering

Alle vier de ECO  stoffen van 4x6 SOFA hebben het Oekotex Standard 100 certificering. Dat wil zeggen dat er minsten 50%  gerecycled materiaal in de stof moet zitten, dit is voor beide stoffen zelfs 100% dus daar voldoen ze in  ruime mate aan.

De Oekotex Standard is een internationaal erkend keurmerk dat aangeeft dat een product milieuvriendelijk en mensvriendelijk geproduceerd is. Het  is een test- en certificeringssysteem voor textiel. De standaard richt zich op het beperken van het gebruik van schadelijke stoffen in relatie tot de gezondheid van de eindgebruiker. Dit maakt de bekledingstoffen kind- en diervriendelijk.

modulaire bank bekleed met stof goedgekeurd door Oeko tex association

Maar ook de mensen die het product hebben gemaakt worden niet blootgesteld aan schadelijke stoffen en werken onder goede arbeidsomstandigheden.

Het label wordt beheerd door International Oeko-Tex Association, dat eveneens de controle uitvoert. Op het label staat welk instituut het product heeft getest voor toekenning van het keurmerk.

Eco stoffen zijn duurzame stoffen in de breedste zin van het woord, het is een verzamelnaam voor de stoffen die we in de collectie hebben waarbij de footprint stukken lager is dan van andere stoffen.

Vloerkleden en sierkussens Studio Femme Home

Naast een duurzame bank, helpen we je graag om jouw zithoek met eco en materialen compleet te maken. Denk hierbij aan een passend vloerkleed en mooie sierkussens. Zoals eco vloerkleden Harper en Katie, en sierkussens Hazel van nieuwe woonmerk Studio Femme Home, klik hier voor de website. Studio Femme Home creëert samen met mooie, sterke vrouwen van over de hele wereld accessoires om het interieur te verrijken, die tijdloos zijn in design en kwaliteit. Items die stille, bescheiden luxe uitstralen.

Ecru kleurig vloerkleed Harper is gemaakt van 90% Nieuw-Zeelandse wol 10% viscose. Nieuw-Zeelandse wol is een van de fijnste, meest pure wolsoorten ter wereld.

ecru vloerkleed wol viscode duurzaam


Kleed Katie is gemaakt van viscose vezels van bananenbomen. Deze vezels zijn een van de sterkste natuurlijke vezels. Het geeft een luxe uitstraling, subtiele glans en is nog zachter dan normale viscose.

beige vloerkleed duurzaam viscose

De sierkussenhoezen Hazel (60x40 en 50x50 cm) zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. Voor de kweek worden er geen genetisch gemodificeerde katoenplanten ingezet. Het gebeurt via een natuurlijk proces, en zonder geen chemische bestrijdingsmiddelen.

Kom gauw kijken naar het eindresultaat in onze showroom in Naarden of vraag alvast de stofstaaltjes aan via de website.

En benieuwd geworden naar de gehele collectie woonaccessoires van Studio Femme Home? Bekijk ze hier in hun webshop.

Tot snel !!