elementen bank | 16 March 2022
Welke bank is geschikt voor een kleine kamer?
modulaire bank kleine woonkamer

Kleine woonkamer, kleine bank? Inspiratie voor je zitbank.

Weinig ruimte of een kleine woonkamer? Dan is het belangrijk om efficiënt en slim met de ruimte om te gaan. Maar het uitkiezen van een groot meubel zoals een zitbank – die bovendien geschikt is voor jouw kleine kamer – is niet niks. Daarom laten wij je graag zien welke hoekbanken ideaal zijn voor kleine of smalle woonkamers en hoe je deze het beste kunt plaatsen. 


Een modulaire hoekbank voor een kleine woonkamer

De eerste stap die je moet zetten voordat je een nieuwe bank voor je kleine woonkamer koopt, is het opmeten van de totale ruimte. Hoeveel zitplekken wil je minimaal hebben? Waar is je uitzicht en wat wordt de looproute? Kortom; zorg ervoor dat je de juiste afmetingen en je wensen in kaart brengt.

We zijn al snel geneigd om in een kleine ruimte ook voor een kleine rechte bank te kiezen, maar denk juist ‘out of the box’! Aangezien de bank erg bepalend is voor je woonkamer (visueel én praktisch gezien), is het juist zonde om het in een hoekje weg te stoppen. Maak van je bank een echte eyecatcher! Zoals de modulaire hoekbank X5: 250 cm breed en een iets kortere chaise longue van 150 cm lang.

NIEUW bij 4x6 SOFA:

Dé modulaire hoekbank voor kleine woonkamers - model X5

Juist als bewoner van een stadsappartement of een tiny house wil je flexibel zijn met je meubilair. Zodat je, wanneer je vrienden langskomen, eenvoudig en snel meerdere fijne zitplaatsen kunt maken. (als bijvoorbeeld op de foto hierboven) Maar hang je de volgende avond weer alleen op de bank voor de TV dan wil je graag met je benen languit en een chaiselongue helemaal voor jezelf. Een losse elementen bank is voor zo'n kleinere huiskamer dan echt een uitkomst. Omdat model X5 zich de laatste jaren al heeft bewezen als een comfortabele luxe bank voor kleinere woonkamers hebben we deze nu modulair gemaakt.

 

Omdat de zitelementen van deze bank iets minder diep zijn en op pootjes staan en ook de chaiselongue minder diep is, past dit model perfect in de kleine woonkamer. Dankzij het wat bollere zitvlak en de metalen poten, heeft de bank alsnog een statig karakter en valt hij dus lekker op in de ruimte.

Voor wie net wat meer ruimte rondom de bank heeft kan een toevoeging van de kleine hocker of een extra zitelement een originele 3-dimensionale oplossing zijn voor een compacte woonruimte. Een soort mini-ziteiland in je huis om te chillen met vrienden, te werken, te Netflixen of relaxt je koffie moment te pakken in de ochtend. 1 zo’n vrij groot meubel doet een wat kleinere ruimte uiteindelijk veel groter lijken en voelen.

Wil je meer weten over deze modulaire bank klik dan hier voor de vele mogelijkheden die je zelf kunt samenstellen.

Kies ik een hoekbank of een rechte bank?

De mogelijkheden voor een hoekbank zijn natuurlijk geheel afhankelijk van de ruimte en de afmetingen. Wanneer het echt een lange smalle woonkamer betreft, is een rechte bank het meest handig. Kijk bij een lange wand eens naar onze rechte banken als module D, module E of G. Met alle 4 de modulaire banken kunnen we deze uitvoeringen voor je maken.

Met zo'n lange rechte bank maak je ook een statement met je zitbank, zonder dat het ten koste gaat van je loopruimte. En je kunt altijd (later) nog een losse hocker toevoegen in het zelfde model en zelfde stof (of juist niet) die je tegelijkertijd als tafeltje óf extra zitplek kunt gebruiken.

Naast de hoekbank X5 hebben ook de modellen X2, X3 en X6 geschikte oplossingen voor een bank in een kleinere woonkamer. De losse zitelementen van deze modellen zijn allemaal rondom gestoffeerd en stand alone te gebruiken. Zo bieden deze heel veel verschillende mogelijkheden. 

Vaak zie je ook dat er zelfs in kleine kamers naast een rechte bank nog een fauteuil of loveseat wordt toegevoegd voor extra zitplekken. Dat lijkt heel luchtig maar uiteindelijk oogt het juist een stuk voller dan wanneer je één goede hoekbank plaatst en kun je beter voor 1 groot meubel kiezen in 1 stof. 

 

 Loungebank in een kleine kamer; een elementen bank past altijd !!

Als de ruimte het toelaat; waarom dan geen loungebank in een kleine woonkamer?! Creëer met onze X6 modulaire bank een ‘wooneiland’ langs de muur zodat het een fijne plek wordt om samen even te zitten.
Omdat de X6 uit verschillende modules bestaat, stel jij jouw droombank volledig op maat samen. Een elementenbank past dus altijd! Extra handig is dat we ook modules hebben zonder of met slechts één armleuning. Dat betekent dat de andere zijde dus netjes afloopt en daarmee de (hoek)bank een ruimtelijk karakter geeft. Je voorkomt dat de woonkamer dan ‘propperig’ aanvoelt. Voor het comfort is er eventueel een los armleuning kussen bij aan te schaffen die een vergelijkbaar gemak biedt.

bank kleine woonkamer

Is een modulaire bank geschikt voor een kleine kamer?

Een vraag die we vaak langs zien komen. En ons duidelijke antwoord is: nou en of! Een modulaire bank kun je namelijk helemaal naar wens samenstellen zodat de zitbank perfect aansluit op de ruimte in de kamer. Hoewel model X5 echt het meest geschikt is als modulaire bank voor kleinere ruimtes kun je ook met de modellen X3 en X6 hele mooie opstellingen maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar module D van model X3 en de  X6 hoekbank module C waarbij een hoekelement wordt gecombineerd met een lounge-element. Compact, maar krachtig!
Bovendien kun je eindeloos blijven puzzelen met de verschillende modules van 4x6 SOFA omdat ieder element in 24 verschillende kleuren verkrijgbaar is. Combineer dus volop met onze vormen en kleuren!


Welk model bank past bij mij?

 Elk model bank van 4x6 SOFA heeft zijn eigen kenmerken. Dus ga je voor comfortabel design, loungy met veel kussens of juist wat luchtiger model op een poot. Vaak voldoet 1 van de 6 modellen aan je wens.

Niet alleen qua uiterlijk maar ook qua zit is het comfort per model heel verschillend. De ene bank heeft een lage, diepe zit en de andere bank ‘zit’ juist weer wat meer rechtop en iets hoger.

En uiteindelijk maakt de combinatie van de stof, model en kleur de bank: vandaar dat we in combinatie met 1 van de 24 kleuren stof graag jouw ideale zitbank samenstellen. En zo biedt 4x6 SOFA zowel moderne designbanken als meer tijdloze zitbanken voor iedere smaak en stijl.

Welke kleur en stof kies ik voor een kleine bank?

Heb je jouw ideale model bank samengesteld voor in de woning, dan komen we bij de volgende stap die minstens zo belangrijk is! Welk materiaal en welke kleur krijgt de nieuwe bank? Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat de bank niet te veel contrast oplevert met de omgeving. Als de kleuren wat meer in elkaar opgaan, dan oogt de ruimte groter. Een andere tip om een kleine ruimte groter te doen lijken, is het gebruik van een lichte koele stof voor de bank. Schilder je plafond vervolgens ook licht. Houd je meer van donkere kleuren? Dan ga je voor een donkere bank mèt een donker plafond, donkere plinten, etc. Wees vooral niet te voorzichtig.
Tenslotte kies je voor een stof die tactiliteit toevoegt aan de kamer. Heb je bijvoorbeeld een glad oppervlak als vloer, dan is het een onwijs mooi contrast als de bank een tastbaardere stof als tegenpool heeft.
Gelukkig heeft 4x6 SOFA ruim keus uit maar liefst 24 kleuren en per model hanteren we 1 vaste prijs. Je weet dus precies waar je aan toe bent!

Nog een paar praktische tips

  1. Combineer ook in een kleinere woonkamer je modulaire bank met een kleed om de verschillende elementen met elkaar te verbinden.
  2. Maak in plaats van 1 grote salontafel gebruik van 2 kleine tafeltjes en een poef die je eenvoudig kunt verplaatsen en eventueel een extra zitplaats biedt.
  3. Plaats als het even kan de bank juist iets van de muur. Dat geeft een meer ruimtelijk effect.
  4. Voorkeur voor diepere bank maar ben je wat korter? Leg een rij extra kussens in de bank. Haal je de kussens weg, dan is de bank ook geschikt voor langere mensen of om zelf in weg te kruipen als je geen chaise longue kiest in verband met de ruimte.

Doe nu een gratis staalaanvraag voor jouw nieuwe bank!

Heb je op onze website al een bank gezien die helemaal in jouw woonkamer past, maar ben je er nog niet uit welke kleur deze moet worden? Bestel dan alvast gratis jouw kleurstaal om te zien of de stof – met de juiste lichtinval – bij jouw kamer en stijl past.

Vervolgens wil je natuurlijk graag de bank uitproberen om te kijken of deze lekker zit. Kom hiervoor gezellig langs in onze showroom in Naarden! Wij adviseren je graag om uiteindelijk tot de optimale bank voor in jouw kamer te komen.

Woon je wat verder weg of heb je geen tijd om langs te komen in de showroom? Dan bieden we ook de optie om een FaceTime gesprek met 4x6 SOFA in te plannen. Krijg hiermee alsnog antwoord op je vragen!