elementen bank | 16 March 2022
Welke bank is geschikt voor een kleine kamer?
modulaire bank kleine woonkamer

Heb je een kleine woonkamer? Dan is het belangrijk om slim en efficiënt met de ruimte om te gaan. Een zitbank uitkiezen kan dan best een uitdaging zijn. Maar ook voor de kleine kamer zijn er volop mogelijkheden. In deze blogpost ontdek je welke hoekbanken ideaal zijn voor kleine of smalle woonkamer en hoe je deze het best in de ruimte plaatst.

De eerste stap die je moet zetten voordat je een nieuwe bank voor je kleine woonkamer koopt, is het opmeten van de totale ruimte. Daarbij is het belangrijk om te bepalen hoeveel zitplekken je minimaal wil hebben en wat de looproute wordt. Kortom: zorg ervoor dat je de juiste afmetingen hebt en dat je jouw wensen in kaart brengt. Heb je alles op een rijtje? Mooi! Dan kun je aan de slag met het samenstellen van jouw modulaire droombank. 

Compacte hoekbank voor kleine woonkamers: model X5 

Een modulaire hoekbank alleen voor grote woonkamers? Nee hoor! We zijn al snel geneigd om in een kleine ruimte voor een kleine rechte bank te kiezen, maar dat is met onze compacte hoekbank X5 niet nodig. Met een breedte van 250 centimeter en een iets kortere chaise longue van 150 centimeter lang is deze erg geschikt voor kleinere ruimtes. 

Omdat de zitelementen van deze bank iets minder diep zijn en op pootjes staan en ook de chaiselongue minder diep is, past dit model perfect in de kleine woonkamer. Dankzij het wat bollere zitvlak en de metalen poten, heeft de bank alsnog een statig karakter en valt hij dus lekker op in de ruimte.

Compacte hoekbank X5

Juist als bewoner van bijvoorbeeld een stadsappartement wil je flexibel zijn met je meubilair. Een losse elementen bank is dan echt een uitkomst. Hiermee creëer je eenvoudig en snel meerdere fijne zitplaatsen wanneer vrienden langskomen, zoals op onderstaande foto. Hang je de volgende avond weer alleen op de bank voor de TV? Dan wil je graag met je benen languit en is de chaise longue helemaal voor jezelf. 

Compacte modulaire X5 hoekbank

Voor wie net wat meer ruimte rondom de bank heeft kan een toevoeging van de kleine hocker of een extra zitelement een originele 3-dimensionale oplossing zijn voor een compacte woonruimte. Een soort mini-ziteiland in je huis om te chillen met vrienden, te werken, te Netflixen of relaxt je koffie moment te pakken in de ochtend. 1 zo’n vrij groot meubel doet een wat kleinere ruimte uiteindelijk veel groter lijken en voelen.

Wil je meer weten over deze modulaire bank klik dan hier voor de vele mogelijkheden die je zelf kunt samenstellen.

Statement hoekbank voor kleine woonkamers: model X4

Wil je een statement maken in huis? Ook dat kan met een kleine bank! Hier leent ons nieuwste X4 model zich uitstekend voor: want hoe mooi is deze beauty met haar ronde vormen? Module B is een compacte hoekbank waarmee je hoge ogen gooit in kleine kamers. Let maar op: kies je voor deze bank, dan krijg je gegarandeerd complimenten!

Model X4 is niet alleen een lust voor het oog; hij zit ook verrassend lekker. De rugleuning is net even wat hoger dan model X6, waardoor je meer steun in de rug hebt. Verder zijn kenmerkende trendy bollingen ultazacht en niet voelbaar als je zit. 

X4 module B #18 ecru melange

Kies ik een hoekbank of een rechte bank?

De mogelijkheden voor een hoekbank zijn natuurlijk geheel afhankelijk van de ruimte en de afmetingen. Wanneer het echt een lange smalle woonkamer gaat, is een rechte bank het meest handig. Kijk bij een lange wand eens naar onze rechte banken als module D, module E of G. Met alle 4 de modulaire banken kunnen we deze uitvoeringen voor je maken.

Ook de X4 is erg geschikt voor een smalle lange woonkamer en komt hier erg mooi tot zijn recht. Op de hoek kun je voor een rond element kiezen. Dit neemt lang niet zoveel ruimte in als een chaise longue, maar geeft toch het gevoel van een hoekbank. 

X4 organische hoekbank voor smalle woonkamers

Met zo'n lange rechte bank maak je ook een statement met je zitbank, zonder dat het ten koste gaat van je loopruimte. En je kunt altijd (later) nog een losse hocker toevoegen in het zelfde model en zelfde stof (of juist niet) die je tegelijkertijd als tafeltje óf extra zitplek kunt gebruiken.

Vaak zie je ook dat er zelfs in kleine kamers naast een rechte bank nog een fauteuil of loveseat wordt toegevoegd voor extra zitplekken. Dat lijkt heel luchtig, maar uiteindelijk oogt het juist een stuk voller dan wanneer je één goede hoekbank plaatst. Als je het ons vraagt, kun je beter voor één groot meubel kiezen in één kleur en dezelfde stof. 

Loungebank in een kleine kamer: een elementen bank past altijd!

Als de ruimte het toelaat; waarom dan geen loungebank in een kleine woonkamer?! Creëer met onze X6 modulaire bank een ‘wooneiland’ langs de muur zodat het een fijne plek wordt om samen even te zitten. Omdat de X6 uit verschillende modules bestaat, stel jij jouw droombank volledig op maat samen. Een elementenbank past dus altijd! Extra handig is dat we ook modules hebben zonder of met slechts één armleuning. Dat betekent dat de andere zijde dus netjes afloopt en daarmee de (hoek)bank een ruimtelijk karakter geeft. Je voorkomt dat de woonkamer dan ‘propperig’ aanvoelt. Voor het comfort is er eventueel een los armleuning kussen bij aan te schaffen die een vergelijkbaar gemak biedt.

bank kleine woonkamer

Is een modulaire bank geschikt voor een kleine kamer?

Een vraag die we vaak langs zien komen. En ons duidelijke antwoord is: zeker weten! Een modulaire bank kun je namelijk helemaal naar wens samenstellen, zodat de zitbank perfect aansluit op de ruimte in de kamer. Hoewel model X5 bij uitstek geschikt is als modulaire bank voor kleinere ruimtes, kun je ook met de modellen X3, X4 en X6 hele mooie opstellingen maken voor de kleine woonkamer. Kijk bijvoorbeeld eens naar module B van model X3 en module C van X6 waarbij een hoekelement wordt gecombineerd met een chaise longue. Compact, maar krachtig!


Welk model bank past bij mij?

Elk model bank van 4x6 sofa heeft zijn eigen kenmerken. Dus ga je voor comfortabel design, loungy met veel kussens of juist wat luchtiger model op een poot. Vaak voldoet 1 van de 6 modellen aan je wens.

Niet alleen qua uiterlijk maar ook qua zit is het comfort per model heel verschillend. De ene bank heeft een lage, diepe zit en de andere bank ‘zit’ juist weer wat meer rechtop en iets hoger.

En uiteindelijk maakt de combinatie van de stof, model en kleur de bank: vandaar dat we in combinatie met 1 van de 24 kleuren stof graag jouw ideale zitbank samenstellen. En zo biedt 4x6 sofa zowel moderne designbanken als meer tijdloze zitbanken voor iedere smaak en stijl.

Welke kleur en stof kies ik voor een kleine bank?

Wanneer je jouw ideale opstelling hebt bepaald, kom je bij de volgende stap: welk materiaal en welke kleur krijgt de nieuwe bank? Houd er bijvoorbeeld rekening mee dat de bank niet te veel contrast oplevert met de omgeving. Als de kleuren wat meer in elkaar opgaan, dan oogt de ruimte groter. Een andere tip om een kleine ruimte groter te doen lijken, is het gebruik van een lichte koele stof voor de bank. Schilder het plafond vervolgens ook licht. Houd je meer van donkere kleuren? Dan ga je voor een donkere bank mét een donker plafond en donkere plinten. Wees in dat geval vooral niet te voorzichtig.

Tenslotte kies je voor een stof die tactiliteit toevoegt aan de kamer. Heb je bijvoorbeeld een glad oppervlak als vloer, dan is het een mooi contrast wanneer de bank een tastbaardere stof als tegenpool heeft. Bij 4x6 sofa heb je ruime keuze uit maar liefst 24 kleuren en per model hanteren we 1 vaste prijs. Zo weet je dus precies waar je aan toe bent.

Nog een aantal praktische tips

  1. Combineer ook in een kleinere woonkamer je modulaire bank met een vloerkleed om de verschillende elementen met elkaar te verbinden.

  2. Kies in plaats van 1 grote salontafel voor 2 kleine tafeltjes. Dit maakt het geheel minder kolossaal. 

  3. Ook een poef kan uitkomst bieden: eenvoudig te verplaatsen en het biedt eventueel een extra zitplaats.

  4. Plaats als het even kan de bank juist iets van de muur. Dat geeft een meer ruimtelijk effect.

  5. Voorkeur voor diepere bank, maar ben je wat kleiner? Leg een rij extra kussens op de bank. Haal je de kussens weg, dan is de bank ook geschikt voor langere mensen of om zelf in weg te kruipen als je geen chaise longue kiest in verband met de ruimte.

Vraag gratis kleurstalen aan voor jouw nieuwe bank

Heb je op onze website een bank gezien die helemaal in jouw woonkamer past, maar ben je nog niet uit over de kleur? Vraag eenvoudig gratis kleurstalen aan om te zien of de stof – met de juiste lichtinval – bij jouw kamer en stijl past.

Vervolgens wil je natuurlijk graag de bank uitproberen om te ervaren of deze lekker zit. Kom hiervoor gezellig langs in onze showroom in Naarden! Onze stylistes adviseren je graag om uiteindelijk tot jouw droombank te komen. Parkeren is gratis.

Woon je wat verder weg of heb je geen tijd om langs te komen in de showroom? Dan bieden we ook de optie om een FaceTime-gesprek met één van onze stylistes van 4x6 sofa in te plannen. Hiermee krijg je alsnog antwoord op al je vragen!