03 November 2021
Nieuwe woontrends 2023: kleur en materiaal
Nieuwe woontrends 2023: kleur en materiaal

Nieuwe woontrends 2023: kleur, materiaal en structuur voor je bank

Wil jij een nieuwe bank en wil je graag weten wat de nieuwste woontrends zijn op het gebied van kleur, materiaal & textuur zodat je zeker weet dat je de juiste bank kiest? In deze blog gaan we in op de kleur -en materiaaltrends van 2023. We geven je een overzicht van alle trends in kleur, materiaal en vorm, zodat jij een weloverwogen keuze kunt maken met betrekking tot je nieuwe bank. Zo kun jij op een makkelijke manier de juiste bank voor in jouw interieur uitkiezen bij 4x6 SOFA! 

 

zit eiland van de modulaire bank in beige melange

Het kiezen van een nieuwe bank is niet altijd makkelijk: maar bij 4x6 SOFA hebben we het ons zelf als missie gemaakt om het kopen van een bank leuk en makkelijk te maken. Met 6 modellen en 24 kleuren en vaste prijzen moet dit lukken. Maar dit betekent zeker niet dat je bank saai of alledaags wordt! We hebben namelijk recent onze kleurkaart helemaal vernieuwd. Er zijn weer 24 stoffen met mooie kleuren en fijne materialen waar jij uit kunt kiezen. Lees de blog dus goed door, en bekijk snel onze trendkleuren en materialen. 

Woontrends: wat zien we nu in het interieur?

De trends van 2023 laten zich ingeven door ontwikkelingen in de wereld. Een gevoel van geborgenheid, comfort en veiligheid zijn duidelijk zichtbaar in de nieuwe kleuren en materialen. Er is behoefte aan een nieuwe veilige start na de pandemie. Maar we spelen niet te veilig: we zoeken in kleur, materiaal en vorm duidelijke contrasten, en zoeken spanning in details en accessoires. 

Beige bank met kleur accent in oud roze ribcord voor de kussens


In de basis wordt er geen gebruik gemaakt van opvallende kleuren, maar blijven we vooral kalm, relaxed en comfortabel. Zacht, rond, vriendelijk en ingetogen zijn woorden die het interieur op dit moment beschrijven. Een goede basis is altijd een naturel tint, gecombineerd met accentkleuren als zalmroze of terra. Maar we gaan wel echte kleuraccenten toevoegen aan het interieur: dus een loveseat, hocker of kussen in uitgesproken kleuren als rood of groen zijn we niet bang van. We durven wel iets meer nu het leven weer op gang is!  

Aaibaar en organisch: Teddy

Vormen en materiaal met een natuurlijke look, en fijne tactiliteit, die je dus kunt voelen, zijn helemaal in. Ronde vormen met een hoge aaibaarheidsfactor zijn veel te zien. We hebben behoefte aan zachte en natuurlijke materialen zodat we ons veilig voelen. We zien meer diepte en leven in de stoffen. Ook gaan we binnen een meubel of meubelopstelling combineren met materialen: stof in combinatie met papercord, rib in contrast met bouclé stof. De zachte vormen en materialen blijven nog een tijdje, en deze gaan we vanaf nu ook meer combineren met wat hardere grafische lijnen en uitgesproken kleuren in accessoires. We zoeken dus zowel contrast in materiaalkeuze, kleur en vorm. 

de modulaire bank in teddy stof is echt de woontrend van 2022

Een multifunctioneel interieur

Ook hebben we steeds meer behoefte aan een multifunctioneel huis: werken, ontspannen, socializen: ons interieur heeft steeds meer functies. Om toch te kunnen terugtrekken gaan we ons huis onderverdelen met bijvoorbeeld kamerschermen en flexibele items. Vooral een modulaire bank, of modulebank en elementenbank speelt hierin een grote rol. Dit heet ‘smart’ furniture, in een handomdraai maak je een TV-hoek, een werkhoek of een ontspanhoek. 

De nieuwste trendkleuren

 

De woontrend voor 2022 is een ziteiland van de modulaire bank met ronde zitelementen

Kleuren die we veel terugzien dit najaar en naar verwachting ook in 2023 zijn Rood en Oranje. Dit zijn aardetinten en creëren sfeer en warmte in je interieur. Het warme palet geeft veiligheid en geborgenheid. Hierbij is bruin in je interieur weer helemaal terug van weggeweest en blijven groentinten toch subtiel nog steeds terugkomen.  Naturel tinten zijn veel zichtbaar. Deze kleuren zijn ingetogen, warm en makkelijk te combineren met accentkleuren. De trendkleuren en stoffen die al een tijdje populair zijn en qua populariteit nog steeds niet afnemen zijn fluweel, grijstinten, blauw en oker. De laatste iets minder opvallend en meer ingetogen. 

24 kleurstalen bij 4x6 SOFA

4x6 SOFA werkt met een kleurkaart bestaande uit tinten als beige, wit en naturel. Ook blauwtinten zijn altijd terugkerend in de kleurkaart. Daarnaast kiezen we voor enkele meer uitgesproken trendkleuren en materialen. Dit vormt samen de mooie mix van 24 kleuren en is helemaal on trend! Welke kleur je ook kiest, de prijs blijft gelijk. 

Het thema waar we dit najaar de focus op leggen is Simplicity in Beauty. Een prachtige inspirerende kleurwaaier met groen, naturellen en warme rood en oranje en roze tinten. De materialen zijn rijk en inspirerend. De vormen zijn sculpturaal en natuurlijk en de textuur nodigt uit tot aanraken. 

Met de juiste accenten maak je dus dat contrastrijke interieur.

6 uitgelichte stoffen die je zeker moet bekijken

Bank in boucle stof als woontrend 2022

#20 – mosterd melange bouclé  

Een sprankeltje goud en gember in een prachtige bouclé stof. Bouclé is een stof met geweven lusjes, die een rijke structuur geven. De stof heeft een zachte geweven uitstraling en voelt zacht aan. Creëer een luxe en sprankelende sfeer met deze X20 stof. 

Rib stof voor de bank of kussens nu ook in trendkleuren van 2022

#21 – oudroze rib cord 

Deze #21 is een prachtige oudroze kleur in ribcord, of wel ribstof of corduroy. Dit is een stof met zachte ribbels. Dit betekent dat de stof sterk is in kwaliteit. De ribstof geeft je bank een fijne, warme uitstraling en voelt zacht aan. De ribstof nodigt uit om aan te raken. Oudroze is een prachtige kleur die zich makkelijk laat combineren met materialen als hout, goud, koper of messing. Ook groen, bijvoorbeeld planten, matchen prachtig bij je oudroze bank. Een combinatie met grijs en wit tinten zorgt voor een spannend, maar ingetogen contrast. 

Groen in interieur blijft ook in 2022 belangrijk. Mosgroen of deze olijfgroen velours voor je hoekbank

#16 - olijf groen velours

Groen is echt een kleur to stay. Dit jaar in een mooie velours stof. Een prachtige stof om te zien: als je veegt over de stof verandert de kleur. Olijfgroen is warm door de toevoeging van geel pigment. Hierdoor oogt deze warmer dan andere groentinten. 

De trendstof 2022 voor je bank is teddy stof of boucle

#10 - teddy ecru

Een bank in de kleur X10 is een echte eyecatcher in je huis. Niet enkel door de lichte kleur als statement, maar ook door de teddy stof. Ook wel borg genoemd. Deze trend is overgewaaid uit de mode. De stof is zacht, fluffy en voelt aan als een schapenvacht. Teddy voelt warm, comfortabel en veilig en is soepel en zacht. Durf jij het aan?

#5 – roest bruin uni

Deze uni stof past helemaal in de trend van nu. Roestbruin is een kleur passend past bij het warme aardse gevoel van geborgenheid en veiligheid.  Neutraal, warm en goed te combineren met andere aarde, bruin, zwart en wit tonen. De roestbruine bank kan goed in een modern en klassiek interieur.

#23 – groen ribcord 

Natuurlijke kleuren blijven een trend, ook in 2022. Wat we denken van deze mooie stof 23: een groene ribcord stof die zorgt voor een warm en mooi contrast op je bank. Een groene ribcord bank pas prachtig binnen de trend waarbij binnen en buiten steeds meer in elkaar overlopen. Combineer je groene bank bijvoorbeeld met natuurlijke materialen als rotan, riet, papercord of bamboe. Liever een wat modernere uitstraling? Groen laat zich ook prachtig combineren met stoere houten vloerdelen of een betonlook vloer. 

Doe nu een staalaanvraag voor jouw nieuwe bank

Heb je op onze website al een bank gezien die helemaal past bij jou, maar ben je er nog niet uit welke kleur deze moet worden? Bestel dan alvast gratis jouw kleurstaal (https://www.4x6sofa.com/collections/gratis-kleurstaal-aanvragen) om te zien of de stof bij jouw kamer en stijl past.

Vervolgens wil je natuurlijk graag de bank uitproberen om te kijken of deze lekker zit. Kom hiervoor gezellig langs in onze showroom in Naarden! Wij adviseren je graag om uiteindelijk tot de optimale bank voor jouw woning te komen. Interesse in een modulaire bank? Boek een adviesgesprek in de showroom. In onze showroom kunnen we naar hartelust schuiven met de 13 zitelementen totdat we de opstelling hebben die het beste bij jouw situatie past. 

Woon je wat verder weg of heb je geen tijd om langs te komen in de showroom? Dan bieden we ook de optie om een FaceTime gesprek met 4x6 SOFA in te plannen. Krijg hiermee alsnog antwoord op je vragen!

De banken van 4x6 SOFA worden op maat gemaakt nadat jij je persoonlijke keuze hebt gemaakt in model, uitvoering en kleur. Daarna duurt het momenteel; 12 weken om de bank, met de hand, voor je te maken. Wil je niet zo lang wachten? We hebben ook banken op voorraad. Bekijk ze hier.