10 January 2024
woonkamerinspiratie: interieurtrends 2024
woonkamerinspiratie: interieurtrends 2024

Interieurtrends komen en gaan. Hoewel we niet elk jaar klakkeloos ons interieur hoeven om te gooien, is het altijd leuk om sommige aspecten toe te voegen en inspiratie op te doen.

Als we om ons heen kijken, zien we enkele opvallende uitblinkers die het waard zijn om in het zonnetje te zetten. Zo zeggen we nog lang geen gedag tegen curvy shapes en donkere houtsoorten, omarmen we een vleugje retro en wordt 2024 hét jaar van de modulaire en duurzame meubel.

ronde vormen en zachte randen

Ronde vormen en zachte randen zijn dit jaar absoluut niet weg te denken uit het interieur. Hoewel ronde meubels geen nieuwkomers zijn in de wereld van interieurontwerp, zal de populariteit van deze zachte, organische vormen alleen maar groeien. Niet gek, organische meubels stralen een ongelooflijke rust uit en zijn uitnodigend voor het oog. Een aspect in meubels wat we in ons bewogen leven absoluut willen in huis. Ze hebben de unieke kracht om de look en feel van een kamer volledig te verzachten. Hoeven we nog meer te zeggen?

zitbanken met ronde vormen

We snappen als geen ander dat de ronde elementen in ons assortiment gewild zijn; we zien het dagelijks terug in onze showroom en zelf zijn we de grootste fan. Met ronde elementen maak je een bank helemaal eigen, zo ontwerp je gemakkelijk bijzondere ziteilanden, curvy slangen of vul je op een creatieve manier een onbenut hoekje op. Houd je meer van een eenvoudiger ontwerp? Onze modulaire bank X3 op poot komt met een rond chaise longue element. Zo geef je een strakke design bank met een kleine verandering toch een zachte touch. En wil je een subtiele knipoog naar de organische trend? Met het toevoegen van een poef in een organische vorm geef je snel een speelse twist. En ook lekker functioneel trouwens, hallo extra beenruimte!

trend blog organische vormen en zachte randen

modern 70’s

En zo maken we de sprong naar de 70’s interieur trend. De curvy sofa was immers ook hartstikke booming in deze periode. Maar deze trend brengt niet alleen ronde vormen met zich mee; het introduceert ook een geweldige mix van patronen, natuurlijke materialen en te gekke stoffen. Die zien we vooral terugkomen in dikke, fluffy vloerkleden en kleurrijke meubels. Vergeet het stoffige beeld, de jaren 70 zijn in fashion- en interieur – hotter than ever!

Behoefte aan een huis vol warmte en een vleugje retro-gezelligheid? Wees niet bang om te experimenteren met kleuren zoals mosterdgeel, avocadogroen of roestig oranje/bruin. Met geometrische vormen, hangende planten en fluwelen zitmeubels haal je moeiteloos de 70s vibes in huis.  

trend blog 2024 jaren 70 interieur

tijdloos, donker hout

Licht Scandinavisch? Move aside – donker hout maakt al een tijd een grote comeback. Walnoot, teak of mahonie heeft al decennialang een plekje in vintage interieurstijlen, maar verovert langzaam het hart van het grote publiek. En dat is niet vreemd; de rijke kleur voegt een ongelooflijke warmte en cozyness toe aan een ruimte. Zo zien we dat het donkere bruin wordt gecombineerd in een mid century modern interieur en steeds vaker opduiken in een Japandi interieur waar het de plaats inneemt van lichtere houtsoorten.

Om de rijke kleur van donker hout mooi terug te laten komen in huis, kan je deze het best  combineren met lichte tonen en texturen zoals #09 beige melange, #11 beige bouclé of #10 teddy ecru ECO. Zo creëer je de perfecte balans tussen de warmte van donker hout en het lichte, verfijnde sfeer van je interieur.

trend blog 2024 donker hout

de duurzame keus  

Gedreven door het groeiende bewustzijn van milieuproblemen en de wens van een duurzame levensstijl, groeit de populariteit in het kiezen voor een duurzamer interieur enorm de afgelopen jaren. Door het maken van bewuste keuzes in materialen zoals gerecycled hout en stoffen die lang mee gaan, kan je zo je steentje bijdragen. Wat we nu veel om ons heen zien is dat mensen bewust voor een minimalistisch interieur kiezen om de koopkracht te verkleinen en zo minder te verbruiken. Met minder volume in huis, wordt er gekozen voor parels die er echt uitspringen, zoals unieke meubels en bijzonder kleurgebruik.

Wil je graag bijdragen aan een duurzamer interieur? Deze 3 tips helpen je al een eind op weg.

  1. Kies bij het aanschaffen van meubels en stoffen voor duurzame materialen. Benieuwd naar de ECO stoffen van 4x6 sofa? In deze blog over duurzame stoffen lees je alles over onze ecologische stoffen voor meubels; van uni tot teddy tot wijnrood velours.
  2. Koop je meubels bij merken die lokaal binnenin Europa produceren. Het vermindert de ecologische voetafdruk door transportafstanden te beperken. Het ondersteunen van lokale ambachtslieden en producenten draagt ook bij aan duurzame gemeenschappen.
  3. Ga voor een doordacht en minimalistisch design. Minder spullen staat gelijk aan minder productie en afvalimpact. In een multifunctioneel huis met tijdloze accenten, heb je ook minder de behoefte om vaak te wisselen van interieur.

trend blog 2024 duurzame meubelstoffen

modulair wonen

Over duurzaam gesproken, de modulaire meubel is in 2024 echt niet meer weg te slaan. En wat ons betreft, wordt het de norm. Van onze duurzame stoffen, tot slimme ontwerpen die de duur van plezier van een bank simpelweg verlengen. Modulaire banken laten zien dat duurzaam en stijlvol écht wel hand in hand gaan. Met doordachte designs en de optie van het toevoegen of weghalen van elementen, gaat je bank jarenlang mee.

Waarom verstrikt raken in standaard meubelopstellingen en kleurgebruik die iedereen al heeft? Met een modulaire bank kan je genieten van de creatieve vrijheid van veranderbare opstellingen. Ze zijn de kameleon van je woonkamer, altijd ready voor wat de dag voor je in petto heeft. Van gezellige filmavonden tot spontane feestjes, je kan ze aanpassen zoals jij dat wilt. Hoe snel begin jij met het ontwerpen van je modulaire bank? Test het uit in onze configurator zou ik zeggen.

trends 2024 modulaire banken