15 May 2023
Speels en luchtig: hoekbanken in het midden van de woonkamer
Ruime modulaire beige hoekbank in het midden van de woonkamer

De zon schijnt zachtjes door het raam, je hebt je favoriete drankje bij de hand en bent omringt door de meeste comfortabele kussens terwijl je ontspant op je hoekbank. De hoekbank is niet alleen een plek om te loungen en te ontspannen, maar het is ook een slimme keuze voor het benutten van de ruimte in je woonkamer. Hoewel het meubel vaak tegen de muur wordt geplaatst, ontdekken steeds meer mensen het genot van het plaatsen van de hoekbank in het midden van de kamer. In deze blog laten we je zien hoe deze opstelling jouw woonkamer kan transformeren tot een gezellige en stijlvolle ontmoetingsplek voor vrienden en familie. Met onze handige tips en suggesties zul je zien hoe je hoekbank het hart van je huis kan worden. Lees verder en laat je inspireren!

Een hoekbank in het midden van je woonkamer plaatsen biedt meer dan alleen extra zitruimte. Door het strategisch neerzetten van deze meubelstukken, kan je woonkamer optisch groter lijken en een gevoel van diepte creëren. De doorlopen die ontstaan als gevolg van de opstelling zorgen voor een open en uitnodigend karakter. Bovendien is het plaatsen van een hoekbank in het midden van je woonkamer een slimme manier om verschillende delen van de ruimte te splitsen zonder muren te gebruiken. Het woongedeelte en de keuken kunnen zo naadloos in elkaar overgaan, terwijl je toch het gevoel van twee aparte ruimtes behoudt. Of creëer een comfortabele kantoorhoek zonder dat het al teveel opvalt. Samen met onze stylisten kan je de vele mogelijkheden ontdekken!

Tips voor het plaatsen van een hoekbank in het midden van je woonkamer

Het plaatsen van een hoekbank in het midden van de kamer kan een opvallende oplossing zijn, maar deze look vraagt om een goede voorbereiding. Het waarmaken van dit speelse interieur vraagt enige planning en aandacht voor details. Gelukkig bieden wij je tips om je te helpen tot je de perfecte hoekbank opstelling hebt. Zo haal je gegarandeerd het maximale uit je hoekbank om een indrukwekkend middelpunt voor je woonkamer te creëren.

Meten is weten

Het is belangrijk om rekening te houden met de afmetingen van jouw ruimte, wanneer je een hoekbank wil plaatsen in het midden van de woonkamer. Wij bevelen minimaal een woonkamer aan van 5 bij 5 meter, zodat je genoeg leefruimte hebt rondom de bank. Zo kan je ongestoord en gemakkelijk door de ruimte bewegen zonder je te bezeren.

Uiteraard moet je ook denken aan doorgangen en deuren in jouw woonkamer. Gaan deze naar binnen of naar buiten open? Het is verstandig om minstens 90 cm bewegingsruimte rondom de bank te hebben, op die manier blijft jouw woonkamer praktisch en overzichtelijk.

Heb je een kleinere woonkamer? Geen probleem! Onze compacte hoekbank X5 is hier perfect voor geschikt. Met een breedte van 227 cm en een chaise longue diepte van 150 cm valt de bank net iets kleiner dan de gebruikelijke maten. Al geeft de bank een statig karakter door de bollere opmaak van het zitvlak en de metalen poten die iets naar achteren vallen. Zo kan je heerlijk genieten in stijl, zonder dat je hoekbank de ruimte overheerst.

Kom je na het meten van de ruimte erachter dat een hoekbank in het midden van de woonkamer simpelweg niet gaat passen? Geen zorgen, we hebben alsnog een mooie middenweg voor jou! Plaats je bank en andere grote meubels minimaal 20 cm van de muur af. Hierdoor ontstaat toch een gevoel van luchtigheid en vormen alle meubels een mooi geheel. Wil je dit effect verder vergroten? Kies dan voor een hoekbank met hoge, smalle poten, zoals onze elegante hoekbank X3. Dit geeft niet alleen een chique uitstraling, maar creëert ook nog eens extra ruimte onder de bank. Zo houd je meer vloeroppervlak over en lijkt jouw woonkamer groter dan ooit.

Modulaire moderne beige hoekbank

Modulaire hoekbank X3

Bepaal de functie

Bij het kiezen van de perfecte bank is het belangrijk om stil te staan bij wat jij zoekt in een zitplaats. Is de bank vooral bedoeld als functionele zitplaats? Dan is onze hoekbank X4 met een stevige zit en een hoge rugleuning de ideale keuze voor jou. Maar als jij juist graag samen met vrienden geniet van filmavonden, dan zal je ongetwijfeld fan zijn van onze populaire hoekbank X6 met een extra diepe zit om heerlijk te kunnen loungen.

Afhankelijk van de functie van de bank zijn er dus verschillende modellen en afmetingen om uit te kiezen. Als je op zoek bent naar een bank die alle bovengenoemde functies combineert, dan is het ziteiland een interessante optie voor jou. Ben je benieuwd naar de voordelen van een ziteiland voor jouw woonkamer? Verder in deze blog zullen we dit nog uitgebreid bespreken.

Kies de juiste vorm

Hoekbanken zijn verkrijgbaar in verschillende vormen, zoals de populaire L-vormige en U-vormige modellen. Kies een vorm die goed past bij je wensen, maar houd ook rekening met de vorm van je woonkamer. Zo is een L-vormige bank geschikter voor een rechthoekige kamer, terwijl een U-vormige bank zal beter passen in een vierkante kamer.

Bij 4X6 sofa bieden wij modulaire hoekbanken aan. Deze hoekbanken bieden flexibiliteit en kunnen worden samengesteld uit verschillende modules. Je kan de indeling aanpassen en uitbreiden wanneer je maar wilt, waardoor je een unieke en speelse inrichting kan creëren. Voeg bijvoorbeeld een hocker toe tussen twee elementen met rugleuning voor een speelse doorkijk of kies voor de ronde elementen van onze X6 om organische vormen in huis te brengen. De meeste gewilde opstellingen zijn bij 4X6 sofa in 1 keer te bestellen, zie bijvoorbeeld onze hoekbank X6 module L

Modulaire hoekbank in beige 

Modulaire hoekbank X6 module l 

Veel van onze hoekbanken hebben een chaise longue. Dit is een verlaagd deel zonder rugleuning of met een langere leuning wat extra bijdraagt aan het ruimtelijke gevoel. Wil je wel overal een rugleuning? Dan hebben we ook daar geschikte elementen voor.

Kies de juiste look

Door de verschillende stijlen en vele opties in kleuren kan het soms lastig zijn om te kiezen voor de juiste bank. In een huis met een moderne huisstijl past een hoekbank met een strak design het mooist. Voor een knusse uitstraling kan je gaan voor een model met veel extra losse kussens en in een industrieel interieur zal onze hoekbank X1 met de unieke zwarte poten prachtig staan.

Ook de stof is een bepalende factor in de uitstraling van een hoekbank. Zo springen stoffen als ribcord en velours er onwijs mooi uit maar is de stof melange meer geschikt voor een bescheiden look. Let bij het kiezen op de onderhoudsvriendelijkheid en of jouw favoriete stof wel past bij je levensstijl. De ene stof is meer vergevend dan de ander.

Vervolgens is het belangrijk om te kijken naar de kleur. In een Japandi interieur zie je vaak lichte kleuren terugkomen als wit, beige en lichtgrijs. Echter zijn er ook interieur stijlen zoals modern of bohemian waar accentkleuren in terugkomen zoals donkerblauw of 1 van onze ECO stoffen wijnrood.

Bestel onze gratis kleurstalen en bekijk in het comfort van je eigen huis welke kleuren en stoffen het best passen in jouw interieur. Zo weet je zeker dat alle elementen in huis mooi samen blenden in een harmonieus geheel.

Het ziteiland: een perfecte combinatie van functionaliteit en stijl.                    

In onze blog over zitelementen, hockers en poefen lieten we al zien dat je met verschillende elementen een ziteiland kan creëren. Een ziteiland is een veelzijdig meubelstuk dat is ontworpen om te functioneren als het middelpunt van de woonkamer. Door het unieke design waar de bank vaak uit meerdere elementen bestaat waar de rugleuningen tegen elkaar aan staan, creëer je verschillende hoekjes waar ieder lid van het gezin los van elkaar maar toch samen zijn eigen ding kan doen. Zo zie je vaak dat 1 element naar de tv staat gericht terwijl de andere elementen uitzicht bieden op de rustgevende tuin. Ziteilanden zijn vaak ontworpen vanuit een modulair concept, daardoor kan je gehele ziteiland naar eigen wens worden gecombineerd en aangepast. De zitelementen van 4X6 sofa worden door een ijzeren haak aan elkaar bevestigd. Met een simpele beweging kan je deze loskoppelen en de opstelling van je ziteiland veranderen in een ander design.

Modulair beige ziteiland in het midden van de woonkamer

Modulair ziteiland zelf samengesteld met onze X6 elementen

 Haal het beste uit je bank: zo style je ze!               

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om je hoekbank of ziteiland mooi af te stylen. Omdat de bank in het midden van je woonkamer staat geven we je graag extra tips mee om het perfecte plaatje te creëren.

Het toevoegen van kussens en dekens is een geweldige manier op je bank te voorzien van extra sfeer. Door kussens en dekens te kiezen in verschillende maten, texturen en kleuren breng je een interessante mix tot leven.

beige ziteiland modulair
Modulair ziteiland X2 afgestyled met neutrale tint kussens in verschillende vormen en texturen

 

Het kan best pontificaal overkomen, zo’n zwevende hoekbank in het midden van de woonkamer! Om er een mooi geheel van te maken en de bank mooi te laten overvloeien in de rest van het huis kan het helpen een vloerkleed (of zelfs 2!) neer te leggen die qua patronen en kleur mooi past bij de rest van het huis. Om afzonderlijke zitgedeeltes te creëren maak je gebruik van bijzettafels of een losse hocker. Het is ook prachtig om in deze accessoires tegenovergestelde vormen te gebruiken dan die de bank zelf heeft, dit helpt met het breken van de ruimte. 

Modulair ziteiland in beige 

modulair ziteiland X6 afgestyled met vloerkleden in verschillende vormen. 

 Live puzzelen en proefzitten in onze showroom in Naarden                                       

 Ervaar het zitcomfort van onze hoekbanken in onze centraal gelegen showroom vlakbij Amsterdam. Naast proefzitten heb je bij ons ook de unieke gelegenheid om live te schuiven met onze zitelementen. Zo bouw je alleen of met behulp van onze stylisten de gaafste opstellingen van jouw toekomstige modulaire hoekbank of ziteiland. Om de afspraak goed te laten verlopen is het handig om alvast te weten wat de afmetingen van jouw woonkamer zijn, dan nemen onze stylisten dat goed mee in hun advies. Je wil immers niet voor verrassingen staan als je bank binnenkomt. Onze 24 kleuren zijn te zien in grote lappen stof die over de banken worden heen gelegd. Zo wordt het je makkelijk gemaakt om jouw perfecte bank visualiseren. Benieuwd welke opstellingen en kleuren het best bij jouw wensen en huis passen? Boek hier een afspraak in onze showroom!

Stel je eigen modulaire bank samen in onze showroom in Naarden