23 July 2020
Hoekbank vs Vierzitter
Hoekbank vs Vierzitter

Een kleine woonkamer en toch het comfort van een hoekbank! Wat dacht je van een rechte 4-zitsbank?

De zitbank is een heel bepalend meubel in je woonkamer. En niet alleen visueel. Ook praktisch gezien bepaalt een bank de indeling van je huiskamer. Vooral als je voor een hoekbank kiest. En waarom niet, hoe fijn is het om voldoende zitruimte te hebben voor 4 personen. Met een heerlijk lui loungegedeelte als fijne plek om te ontspannen met een boek na een lange, drukke dag. Of om onderuit op de bank met je lief en/of kinderen naar een film te kijken. Kortom, zo’n ruime comfortabele bank is je meest centrale plek in huis. Maar niet iedereen beschikt over een groot huis met een ruime woonkamer waar een hoekbank van vaak wel 3 meter breed en 170- tot 200cm diep tot zijn recht komt. Wat is dan een goede oplossing?

De indeling van je woonkamer

Laten we beginnen bij het begin: Belangrijk uitgangspunt is natuurlijk de vorm van je woonkamer? Is deze langwerpig en smal, compact en vierkant of heb je een woonkamer in de veel voorkomende L-vorm. En waar zet je de bank dan neer? Staat de bank tegen de muur aan, centraal als een eiland of haaks op de muur zodat er een 2 deling in je woonkamer ontstaat tussen bijvoorbeeld het eet- en zitgedeelte? En wil je graag met zijn allen naar de TV kunnen kijken of vooral gezellig met elkaar wat drinken en bijpraten of misschien wel om de openhaard heen zitten? Je kunt natuurlijk een schets maken in je computer of op papier maar wat meer tot de verbeelding spreekt is het oppervlak van je gewenste bank af te plakken op de vloer (bijvoorbeeld met kranten of schilderstape) en dit 1 of 2 dagen laten zitten. Zo voel je al snel aan of dit een afmeting en opstelling is die voor jou gaat werken.

Ruime hoekbank of een 4-zitsbank met hocker

Lijkt een hoekbank toch net iets te veel ruimte in te nemen dan is de hoekbank model X5 misschien een goede oplossing. Deze hoekbank is wat compacter zonder dat hij klein oogt. De bank meet 275cm breedte en het lounge gedeelte is 150 cm diep.

X5 compacte hoekbank in ribfluweelVoor een eiland oplossing is model X6 weer heel geschikt. Doordat aan 1 kant de rugleuning iets eerder stopt krijg je een heel ruimtelijk effect. En ook in de breedte en diepte neemt deze hoekbank iets minder ruimte in beslag: 286 cm breed en 160cm diep om precies te zijn. Bovendien is het chaise longue gedeelte van deze lounge bank extra breed, 120 cm. Leuk toch? Dat is namelijk voldoende ruimte om gezellig samen TV te kijken en allebei de benen te kunnen strekken.Mochten beide hoekbanken niet een passende oplossing bieden dan zou je eens naar een 4-zitsbank kunnen kijken. In combinatie met een bijpassende hocker heb je dan de voordelen van een hoekbank maar op iets minder vierkante meters en je bent wat flexibeler. De breedte van de vierzitters varieert van 260cm tot aan 280cm. De diepte is gelijk aan een 3-zitsbank, dus afhankelijk van het model tussen de 85 en 105cm. Omdat de hocker in hetzelfde model is als de bank, en dus ook dezelfde hoogte heeft als de bank kun je toch heel aangenaam met de benen languit op de bank zitten.Mogelijkheden genoeg

Met de 6 modellen in 24 kleuren en verschillende uitvoeringen biedt 4x6 SOFA mogelijkheden genoeg. En dat maakt de keuze er niet altijd makkelijker op. Want kies je nu voor een ruime hoekbank of is een 4-zitsbank met een hocker toch praktischer in de, voor jullie, beschikbare ruimte? En past die mooie poef wel weer bij een hoekbank of wordt het dan echt te druk en te vol? Eindeloos veel vragen waar je goed over na moet denken voordat je daadwerkelijk jouw droombank aanschaft. We denken met 4x6 SOFA graag met je mee. Dus of je nu in een klein, stadsappartement in Amsterdam woont, of juist in de rust buiten de stad woont en een woonkamer hebt waar je ú tegen zegt, bij 4x6SOFA vinden we vast een oplossing die bij jouw woonkamer past.