30 December 2020
KLEUR
KLEUR

Kleur  

Kleuren spelen een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Ze hebben invloed op onze gemoedstoestand of we het nu willen of niet. Ze prikkelen onze zintuigen en bepalen of we wel of niet iets mooi vinden. Daarnaast kan kleur iets zeggen over je persoonlijkheid. Het kiezen voor de juiste kleuren in je interieur is daarom extra belangrijk. In dit blog besteden we aandacht aan verschillende kleuren en hoe je deze het beste toepast in jouw interieur.   

Naturel / beige / grijs

Neutrale tinten in huis zijn niet alleen tijdloos maar ze passen ook bij alle kleuren. Daardoor supermakkelijk toe te passen in elke woonstijl. Op dit moment zijn neutrale kleuren zoals beige, grijs en wit helemaal van nu en zie je ze steeds vaker voorbijkomen. Door gebruik te maken van verschillende materialen maak je een neutrale basis toch heel spannend. Gebruik voor je bank bijvoorbeeld kleur #22 zoals in het voorbeeld. Wil je liever geen velours stof? We keuze uit verschillende alternatieven die mooi bij deze stijl passen zoals #09 / #08 / #10 / #15

taupe velours hoekbank 

Blauw 

Blauw is een veel voorkomende kleur in het interieur. Blauw is een kleur die erg veelzijdig is. Sterker nog, er is geen kleur die met blauw vloekt. Basiskleuren zoals wit, grijs en zwart vormen een prachtige combinatie met blauw. Ook houttinten zijn goed te combineren met blauw. Maar ook andere opvallende kleuren zoals geel, oranje rood, goud en ga zo maar door. De kleur kan toegepast worden in verschillende stijlen zoals landelijk, chique maar ook Scandinavisch en modern. Maar nu de vraag hoe pas je een blauwe kleur of bank nu het beste toe in jouw interieur? Wij hebben een aantal samenstellingen en moodboards voor je gemaakt waarbij blauw de hoofdrol speelt.  

 

 Wil je een warme uitstraling met blauw toepassen in je interieur ga dan voor een donkere blauwe velourse stof. Het donkere zorgt voor een warme uitstraling en de velourse stof geeft een chique en rijk gevoel aan je interieur.

Vind je dit net als ons helemaal te gek? Ga dan voor kleur #21. In combinatie met warme kleuren zoals goud, oranje, okergeel en taupe krijg je een warm geheel. Liever geen velour? We hebben ook een hele mooie donkerblauwe geweven stof #03.

hoekbank lichtblauw

Hou je meer van licht? Ijsblauw combineert goed met grijs, roze en pastelkleuren. Door deze combinatie creëer je een modern, minimalistische en Scandinavische uitstraling. De lichte en frisse kleuren gecombineerd met hout en planten maakt het een natuurlijk en fris geheel. We hebben een aantal ijsblauwe stoffen namelijk: #24 (velour) en #06.

 

Toch liever een warme en diepe uitstraling, maar niet te donkere kleuren in je interieur. Dan is deze combinatie een perfecte middenweg voor jouw interieur. Hier combineren we lichte kleuren met diepe kleuren waardoor het een rijke en warme uitstraling krijgt.

Roest/Terra 

De kleuren roestbruin en terra zie je de laatste tijd steeds meer verschijnen. De kleuren zijn dan ook mogelijk binnen alle woonstijlen. De mix van oranje en bruin zorgt voor unieke samenstellingen en toffe contrasten in ieder interieur. Je kunt er voor kiezen om in je accessoires te kiezen voor terra/roestbruin,  je gaat voor een echt statement en kiest een bank in deze kleur of verft een wand in deze kleur. Met deze kleur kan je oneindig veel combinaties maken.  

Groen

De laatste kleur die we veel zien in het interieur is groen. Groen kun je op verschillende manieren toepassen. Dit kan bijvoorbeeld door veel groene planten, groende wanden of groene meubelen. Groen kan een rustgevende werking en is te combineren met heel veel verschillende kleuren. Combinaties die je kunt maken zijn bijvoorbeeld donkergroen (bij ons kleur #13), grijs en messing zoals in dit moodboard weergeven. Ook is groen mooi te combineren met roze, okergeel en blauw. Toch liever olijfgroen? Dat hebben we ook! Kijk eens naar de kleuren #16 of #14.

groen velours hoekbank 

Er zijn natuurlijk nog heeeel veel kleurcombinaties mogelijk. Benieuwd naar meer kleurcombinaties of heb je hulp nodig bij het maken van keuzes? We helpen je graag in onze showroom in Naarden!